Udați plantele de cameră cu această soluție în februarie-martie, ca să înflorească abundent în timpul primăverii!

În lunile februarie și martie plantele de cameră au nevoie de multe substanțe nutritive, ca să înflorească după iarnă. De aceea, ar fi bine să le fertilizați cu cenușă de lemn. Aceasta este un îngrășământ maxim de folositor pentru toate plantele, deoarece conține potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc etc. 

AVEȚI NEVOIE DE:

-o lingură de cenușă de lemn;

-2 litri de apă;

-frunze și tulpini de plante + apă.

MOD DE LUCRU:

1.Amestecați cenușa de lemn cu apa.

2.Lăsați-o la macerat timp de 48 ore, după care udați plantele cu soluția obținută (în locul irigării cu apă simplă). 

3.Iar în timpul primăverii plantele vor avea nevoie de mult azot. Ca să le oferiți acest element important, tundeți plantele, îndepărtând frunzele din porțiunile prea dese sau scurtându-le tulpinile (toate plantele trebuie formate, ca să aibă tufă frumoasă, îngrijită).

4.Puneți toate aceste părți vegetative într-un vas cu volumul de 3 litri și acoperiți-le cu apă. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați-le la macerat pentru 7 zile.

5.Fertilizați plantele cu soluția obținută, strecurată în prealabil, după irigare. Mirosul ei este neplăcut, dar ea este foarte folositoare pentru plante. Pur și simplu aerisiți casa după această procedură.

Apropo, dacă ați pus prea multe părți vegetative în vasul, în care ați pregătit îngrășământul (de exemplu, umplând cam jumătate din el), înainte de fertilizare diluați soluția obținută cu apă în proporție de 1:1.

Spor la grădinărit!

New