Un amestec atât de folositor, care se va potrivi de minune cu ceaiul dvs. de plante, băut în zilele răcoroase!

Un amestec atât de delicios, care se va potrivi de minune cu ceaiul dvs. de plante, băut în zilele răcoroase. Lămâie, miere și ghimbir la borcan – cunoscute de mult ca niște luptători puternici cu un gust delicios, de care vă puteți bucura!

INGREDIENTE:

– 2 lămâi;

– rădăcină de ghimbir;

– puțină miere;

– sare și bicarbonat de sodiu.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați lămâile într-un bol cu apă caldă. După aceasta, frecați-le bine cu sare, clătiți-le, apoi frecați-le cu puțin bicarbonat de sodiu și clătiți-le din nou sub un jet de apă rece. Astfel veți reuși să le curățați foarte bine, deoarece vom folosi lămâile cu tot cu coajă.

2. Amplasați lămâile într-un bol cu apă rece. Adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu în el și lăsați-le să stea astfel timp de 15 minute.

3. Între timp, amplasați borcanul și capacul într-o cratiță, turnați apă călduță deasupra, încât să le acoperiți și fierbeți-le la foc mic, pentru a le steriliza foarte bine.

4. Curățați ghimbirul de coajă și tăiați-l în formă de rondele subțiri.

5. Clătiți lămâile în apă curată, ștergeți-le cu un prosop, tăiați-le capetele, apoi tăiați-le în formă de rondele subțiri. Nu uitați să îndepărtați și semințele.

6. După ce au fiert, scoateți borcanul și capacul pe un prosop uscat și lăsați-le să se scurgă.

7. Începeți să adăugați lămâia, ghimbirul și mierea în borcan, alternând ingredientele în straturi.

8. Puneți capacul, întoarceți borcanul cu susul în jos și lăsați-l la temperatura camerei timp de 1-2 zile. După aceasta, puteți consuma acest amestec folositor cu ceai.

Termenul de valabilitate al acestui amestec este de două săptămâni la frigider.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New