Un deliciu foarte simplu și ieftin. Pentru toată familia!

Conopida coaptă cu sos Bechamel (sos alb) este delicioasă. Toți sunt încântați de ea! Dacă nu ați gustat-o până acum, pregătiți-o neapărat!

INGREDIENTE (PENTRU 3 PORȚII):

-350 g de conopidă;

-30 g de lămâie;

-o legătură de mărar (doar tulpinile, fără frunze);

-sare — după gust;

-oregano uscat — după gust;

-un cățel de usturoi;

-o lingură de maioneză;

-50 g de cașcaval.

Pentru sosul Bechamel:

-250 ml de lapte;

-20 g de unt;

-20 g de făină;

-sare — după gust;

-un praf de nucșoară măcinată (opțional în această rețetă).

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați conopida și divizați-o în buchețele.

2.Aduceți aproximativ 2 litri de apă până la punctul de fierbere. Adăugați sare după gust, lămâia și tulpinile unei legături de mărar în ea. După aceasta adăugați și buchețelele de conopidă. Fierbeți-le timp de 4 minute din momentul clocotirii.

3.Între timp pregătiți sosul Bechamel: topiți untul într-o crăticioară pusă pe foc mic. Adăugați făina cernută și amestecați energic cu spatula, astfel încât făina să absoarbă tot untul și să se adune sub formă de cocoloașe mari.

4.Adăugați treptat laptele. Inițial amestecați cu spatula, iar apoi începeți să folosiți telul, mișcându-l în sensul acelor de ceasornic: astfel toate cocoloașele de făină se dizolvă rapid și rezultă un sos omogen. 

5.Adăugați sarea și nucșoara măcinată. Fierbeți sosul până va căpăta consistența maionezei, amestecându-l în permanență.

6.Peste 4 minute scoateți conopida din apa clocotindă și lăsați-o puțin să se usuce pe o strecurătoare. Apoi așezați-o pe tava tapetată cu hârtie de copt și presărați-o cu oregano uscat.

7.Acoperiți buchețelele de conopidă cu sosul Bechamel.

8.Amestecați cașcavalul dat prin răzătoarea mare cu maioneza și usturoiul trecut prin presa de usturoi. Răspândiți-l pe suprafața buchețelelor de conopidă.

9.Coaceți conopida timp de 4 minute în cuptorul preîncălzit până la 220°C.

10.Serviți-o cu multă plăcere! Dacă doriți, puteți să o presărați cu verdeață mărunțită (frunzulițele de mărar).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New