Un deliciu japonez din ouă!

Chiar și „bucătăria japoneză cotidiană” se deosebește prin faptul că oamenii se străduiesc să pregătească mâncăruri maxim de aspectuoase. Este dificil să negi că un mic dejun cu aspect plăcut ne ridică încă mai mult dispoziția decât unul pur și simplu sățios. De aceea, astăzi vrem să vă prezentăm o rețetă simplă, cu ajutorul căreia puteți să transformați diminețile celor dragi într-o adevărată sărbătoare!

AVEȚI NEVOIE DE:

-ouă;

-sare;

-ulei;

-ceapă verde;

-supă de legume sau pui (opțional);

-ustensile de bucătărie.

MOD DE LUCRU:

1.Aspectuoasa floare din ouă se prepară în doar câțiva pași. Spargeți oul sau ouăle într-un bol adânc (în funcție de numărul porțiilor, pe care trebuie să le pregătiți).

2. Amestecați foarte bine albușurile și gălbenușurile (eventual cu bețișoarele pentru sushi). Este important să accentuăm faptul că anume se amestecă – nu se bat ca de obicei.

3.Transferați compoziția rezultată într-un alt vas, trecându-o printr-o strecurătoare măruntă. Acest pas este necesar pentru ca ea să fie maxim de omogenă.

4.După ce veți termina strecurarea, treceți la procesul de prăjire pe tigaia unsă cu puțin ulei. Turnați lent ouăle bătute în ea, înclinându-o în diferite direcții, ca să obțineți o omletă maxim de uniformă (ca o clătită).

5.După ce veți prăji omleta subțire pe o parte, întoarceți-o cu grijă pe cealaltă parte și prăjiți-o încă puțin.

6.Transferați omleta pe un tocător și tăiați-o în fâșii dreptunghiulare, destul de groase. Separați-le și puneți-le deoparte, împăturindu-le puțin.

7.Luați prima fâșie dreptunghiulară și tăiați-i una dintre marginile lungi în fâșii scurte și subțiri (ele trebuie să se întindă pe jumătate de fâșie). Apoi rulați fâșia sub formă de rulou, fixându-l la sfârșit cu un fir de ceapă verde.

8.Uniformizați baza fiecărei flori cu cuțitul, ca să aibă stabilitate.

9.Așezați floricelele în farfurii, boluri sau cești. Apoi turnați supă de legume sau carne peste ele.

10.Serviți deliciul obținut!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New