Un deliciu super simplu și ieftin! Poate fi servit și la micul dejun, și la prânz și chiar și la cină!

Ingredientele necesare pentru prepararea acestui deliciu sunt cele mai obișnuite și se găsesc întotdeauna în fiecare bucătărie. Puteți să-l savurați atât la micul dejun, cât și la prânz sau cină. Încercați-l neapărat, dacă nu ați făcut-o până acum!

INGREDIENTE:

-600 g de piure de cartofi (pregătiți-l ca de obicei sau folosiți-l pe cel rămas de la o masă precedentă);

-un ou;

-4 căței de usturoi;

-230 g de ceapă (o bucată mare);

-3 linguri de ulei;

-1-2 linguri cu vârf de făină;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-verdeață proaspătă sau uscată — după gust;

-pesmet — după gust (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați ceapa în cubulețe și prăjiți-o în 2 linguri de ulei până se va înmuia și va deveni aurie. Lăsați-o să se răcească.

2.Puneți piureul de cartofi într-un bol adânc. Adăugați sare și piper negru măcinat după gust, verdeața mărunțită, usturoiul trecut prin presa de usturoi sau dat prin răzătoarea mică și ceapa prăjită. Amestecați foarte bine. Gustați compoziția rezultată și, dacă este necesar, mai adăugați sare în ea.

3.Adăugați oul bătut. Amestecați.

4.Trebuie să obțineți o compoziție densă, care cade lent de pe lingură. În cazul, în care este mai lichidă, îngroșați-o cu 1-2 linguri de făină.

5.Tapetați tava cu hârtie de copt, unsă cu o lingură de ulei. Modelați chifteluțele pe ea cu ajutorul lingurii: o lingură de compoziție corespunde unei chifteluțe.

6.Presărați chifteluțele cu pesmet.

7.Coaceți-le timp de 15-20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180-200°C‌.

8.Serviți-le cât sunt calde, presărându-le cu verdeață mărunțită, cu smântână fermentată sau un sos, care vă place! Ele sunt moi la interior și crocante la exterior.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New