Un desert delicat, fără zahăr, făină sau unt. Conține doar 1 calorie la 1 gram!

Un desert delicat, care se topește în gură. Are textura asemănătoare laptelui de pasăre și un conținut scăzut de calorii. Doar 1 calorie la 1 gram! Este apetisant și arată uimitor. Dacă doriți, îl puteți servi chiar și în locul unui tort aniversar, din moment ce nu conține zahăr, făină sau unt.

INGREDIENTE:

– 600 g de brânză de vaci;

– 2 ouă mari;

– 100 g de miere;

– 600 ml de lapte;

– 40 g de amidon (de preferință de porumb);

– 10 g de zahăr vanilat;

– 18-20 g de gelatină.

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugați gelatina într-un recipient, turnați 100 ml de lapte peste ea și lăsați-o să se umfle timp de 10 minute.

2. Într-o cratiță, combinați ouăle crude cu amidonul și amestecați-le bine. Adăugați aproximativ 50 ml de lapte (din totalul de 500 ml) și amestecați din nou până când veți obține o compoziție omogenă. După aceasta, adăugați restul laptelui și puneți cratița să fiarbă la foc mic, amestecând în continuu.

3. Când amestecul va începe să se îngroașe și vor apărea bule, ceea ce va indica faptul că începe să fiarbă, continuați să fierbeți crema timp de aproximativ jumătate de minut. La urmă, adăugați zahărul vanilat și mierea și amestecați bine încă o dată.

4. Într-un castron separat, pasați brânza de vaci cu ajutorul unui blender până când veți obține o pastă fără cocoloașe, apoi combinați-o cu crema și continuați să amestecați până la omogenizare.

5. Încălziți puțin gelatina doar atât cât să o aduceți în stare lichidă (temperatura aproximativă este de 60°C), apoi adăugați-o în mixtură și amestecați.

6. Turnați conținutul bolului într-o formă de copt, lăsați-l să se răcească complet, acoperiți-l cu o folie alimentară și puneți-l în frigider pentru cel puțin 6-8 ore.

7. Scoateți desertul din frigider și treceți cu un cuțit ascuțit pe marginea formei pentru a putea detașa inelul.

8. Acum este momentul să detașați inelul de desert și să-l scoateți cu grijă pe o farfurie.

Suprafața desertului are un aspect aerat și lucios în același timp. Desertul delicat nu-și va pierde forma. Dacă doriți, îl puteți decora cu ciocolată topită, caramel, cu fructe, sau pur și simplu îl puteți servi așa cum este.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New