Un mod excelent de cultivare a răsadurilor de roșii (fără rărire și alungire)!

Roșiile sunt cele mai importante culturi din multe grădini. De aceea, astăzi vom discuta despre semănarea semințelor de roșii pentru obținerea răsadurilor. Vrem să vă propunem o metodă relativ nouă, dar foarte eficientă. Răsadurile de roșii cresc de 2 ori mai repede, deoarece ele au parte de mai mult loc și lumină. Încercați neapărat această metodă, deoarece răsadurile puternice și sănătoase reprezintă garanția unei recolte bogate. Doar grădina fertilă este visul fiecărui grădinar!

De asemenea, trebuie să știți că puteți să semănați mai multe soiuri de roșii în același recipient, fără să le încurcați!

AVEȚI NEVOIE DE:

-un recipient de plastic, cu suprafața mare și adâncimea de minim 5 cm;

-substrat universal;

-hârtie igienică;

-semințe de roșii;

-apă stătută.

MOD DE LUCRU:

1.Umpleți recipientul cu sol, dar nu complet: 2-3 cm din înălțimea lui trebuie să rămână liberi. Bătătoriți-l bine cu palmele, ca să nu se lase după ce va fi udat cu apă. Înainte de aceasta nu uitați să realizați găurile de drenaj pe fundul lui.

2.Dacă vreți să semănați semințe din mai multe soiuri de roșii, numerotați marginea recipientului cu ajutorul unui marker permanent: distanța dintre cifre trebuie să fie de circa 2 cm.

3.Tăiați hârtia igienică în fâșii cu lățimea de 1 cm, iar lungimea egală cu lățimea recipientului de plastic. Așezați-le pe suprafața substratului în dreptul cifrelor, adică lăsând câte 2 cm liberi între ele.

Hârtia igienică va separa soiurile de roșii. De asemenea, ea absoarbe bine umezeala și o menține mult timp la nivelul rădăcinilor răsadurilor.

4.Așezați semințele de roșii în rânduri, printre fâșiile de hârtie igienică, lăsând spații de 3 cm între ele. De asemenea, trebuie să le aranjați în „tablă de șah”, adică semințele din rândul al doilea trebuie să fie situate paralel cu spațiile libere din primul rând etc. Astfel în timpul creșterii răsadurile nu vor concura pentru apă și lumină.

Într-un recipient dreptunghiular, cu dimensiunile de 15 x 30 cm, noi am putut semăna 48 semințe de roșii.

5.Presărați semințele și fâșiile de hârtie cu sol, astfel încât să evitați deplasarea lor. Presați bine stratul respectiv de substrat.

6.Apoi adăugați încă un strat de circa 1 cm de sol și bătătoriți-l bine. Astfel semințele de roșii nu vor fi adâncite prea mult (adâncimea optimă, la care ele trebuie plantate este egală cu 1-2 cm) și vor răsări ușor, transformându-se în răsaduri frumoase și drepte (fără deformări).

7.Udați bine substratul.

8.Puneți recipientul cu semințele plantate într-un loc întunecos și cald până când vor apărea primii lăstari (de obicei, aceștia răsar în 5-7 zile). Apoi transferați-l la lumină (pe pervaz sau sub lămpi).

9.Următoarea etapă va fi repicarea, adică răsadurile trebuie îngrijite ca de obicei.

Spor la grădinărit!

New