Un mod foarte confortabil de preparare a macroului semi-sărat! Puteți să-l păstrați la congelator și să-l scoateți, când este necesar!

Macroul preparat după această rețetă iese foarte gustos, fin, condimentat și semi-sărat. Pe lângă aceasta, metoda respectivă este foarte confortabilă: macroul se păstrează la congelator și se scoate, în funcție de necesitate. Usturoiul oferă macroului un gust neobișnuit, iar după congelare își pierde iuțeala. Haideți să gătim împreună acest deliciu!

INGREDIENTE:

-2 macrouri (greutatea totală a fileurilor obținute — 560 g);

-o linguriță de sare (pentru peștele semisărat; dacă vă place peștele mai sărat, adăugați mai multă sare);

-½ linguriță de zahăr;

-2-4 foi de dafin;

-½ linguriță de piper negru măcinat;

-½ linguriță de coriandru măcinat;

-4 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați peștii de măruntaie și pelicula neagră din interiorul lor. Îndepărtați-le capetele, cozile și aripioarele. Apoi filetați-i dezosându-i complet. Veți obține 4 fileuri.

2.Amestecați sarea și zahărul. Presărați fileurile cu ele.

3.Răspândiți usturoiul dat prin răzătoarea mică sau trecut prin presa de usturoi pe suprafața fileurilor.

4.Combinați dafinul mărunțit foarte bine, piperul negru măcinat și coriandrul măcinat. Presărați fileurile de pește cu ele.

5.Suprapuneți câte 2 fileuri condimentate.

6.Apoi înveliți-le compact în folie alimentară. Lăsați-le să se săreze și să se condimenteze timp de 3-5 ore la temperatura camerei sau pe parcursul a 10-12 ore la frigider.

7.După aceasta dați macroul la congelator pentru minim 2 ore, ca să înghețe puțin. Bineînțeles, puteți să-l păstrați la congelator până veți dori să-l serviți.

8.Tăiați macroul înghețat în feliuțe subțiri. Lăsați-l să se dezghețe pe parcursul a 15-20 minute, după care puteți să-l serviți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New