Un praf din această pulbere, adăugat în timpul plantării și răsadurile vor fi puternice și sănătoase!

Dacă substratul pentru răsaduri este pregătit corespunzător, atunci primele fertilizări pot fi realizate abia peste o lună de la plantare, deoarece toți nutrienții necesari pentru plantele tinere vor fi suficienți pentru dezvoltarea lor. 

Grădinarii experimentați folosesc pudra de citrice, când pregătesc substratul pentru răsaduri. Cojile de mandarine și portocale sunt bogate în potasiu, calciu, fosfor și alte substanțe folositoare. Folosind pudra preparată din ele, veți putea economisi banii cheltuiți pe îngrășămintele scumpe. De asemenea, dăunătorii nu suportă citricele și se vor grăbi să părăsească solul. 

Tot ce trebuie să faceți este să uscați cojile de citrice, după care să le măcinați cu ajutorul râșniței. Apoi amestecați o linguriță din pudra obținută cu substratul pentru răsaduri: roșii, ardei etc.

Dacă semănați semințele de legume într-un recipient mare și repicați ulterior răsadurile, atunci adăugați pudră de citrice și în acest substrat. Trebuie doar să amestecați totul foarte bine. Astfel pudra de citrice va putrezi repede, eliberând azotul, care este un element chimic esențial pentru dezvoltarea masei vegetative.

Nu se recomandă îngroparea bucățelelor de coajă de citrice în substratul răsadurilor mici, deoarece acest lucru poate determina dezvoltarea mucegaiului.

Spor la grădinărit!

New