Un tort cu o aromă uimitoare – arată fascinant în secțiune iar modul de preparare este mai mult decât simplu!

O rețetă de tort de zile mari, delicios, spectaculos, așezat în straturi multicolore și aromate. Se realizează din ingrediente accesibile, iar modul de preparare este mai mult decât simplu.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 2 ouă;

– 300 g de zahăr;

– 500 g de smântână fermentată;

– 840 g de făină (6 pahare);

– 4 lingurițe de praf de copt;

Pentru umplutură:

– 300 g de prune uscate;

– 300 g de stafide;

– 300 g de caise uscate;

– 3 linguri de zahăr;

Pentru cremă:

– 1 kg de smântână fermentată (4 pahare);

– 350 g de zahăr;

Pentru decor:

– miez de nucă și ciocolată.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați ouăle și zahărul într-un bol adânc. Amestecați-le cu un tel până când veți obține o compoziție omogenă și spumoasă. După aceasta, încorporați și smântâna fermentată.

2. Începeți să adăugați praful de copt și făina cernută direct în bol (în câteva etape) și să frământați aluatul. Inițial, amestecați cu telul, apoi frământați aluatul cu mâinile. Acoperiți-l cu o folie alimentară și puneți-l în frigider pentru 1 oră.

3. Pregătiți umplutura: amplasați fructele uscate în boluri diferite și acoperiți-le cu apă caldă. Lăsați-le să se înmoaie timp de 10 minute.

4. După aceasta, tăiați caisele în bucățele cu ajutorul unei foarfece, adăugați-le în vasul unui robot de bucătărie împreună cu o lingură de zahăr și măcinați-le. Procedați la fel și cu stafidele și prunele uscate.

5. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în șase părți egale, modelându-le în formă de bile.

6. Luați o bilă de aluat, amplasați-o pe o pungă de plastic sau pe o foaie de hârtie de copt, aplatizați-o un pic cu degetele, apoi acoperiți-o cu încă o pungă/hârtie și întindeți-o cu ajutorul sucitorului într-o foaie dreptunghiulară și subțire.

7. Împărțiți fiecare amestec de fructe uscate în două părți.

8. Răspândiți o parte de caise măcinate peste toată suprafața foii de aluat și rulați-o într-un rulou. Transferați-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Continuați să rulați astfel de rulouri din toate bilele de aluat. Veți obține câte două rulouri cu fiecare umplutură.

9. Dați tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți rulourile timp de 20-30 de minute.

10. Scoateți-le din cuptor, lăsați-le un pic să se răcească și tăiați-le în felii de aproximativ 3 cm grosime. Amplasați-le pe un platou.

11. Pregătiți crema: adăugați smântâna fermentată și zahărul într-un bol adânc și bateți-le cu mixerul până la omogenizare.

12. Asamblați tortul: așezați un inel de patiserie tapetat cu o folie de acetat pe un platou. Ungeți baza acestuia cu puțină cremă, apoi adăugați un strat de felii de rulouri, așezate una lângă alta. Acoperiți-le bine cu cremă apoi mai adăugați un strat de rulouri acoperite cu cremă.

13. Lăsați tortul să se înmoaie timp de 2 ore la temperatura camerei, apoi dați-l la frigider și lăsați-l peste noapte.

14. Scoateți tortul din frigider, detașați inelul și folia de acetat. Ungeți marginile acestuia cu puțină smântână, apoi decorați-l cum doriți. Noi am folosit miez de nucă tocat mărunt și ciocolată topită.

15. Tăiați deliciul obținut în felii și serviți-l cu multă plăcere și mândrie, pentru că a ieșit nemaipomenit de aspectuos și gustos!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New