Un tort delicios fără coacere, fără întinderea blaturilor, fără lapte condensat, fără gelatină!

Ce poate fi mai potrivit decât un desert gustos dar care se pregătește ușor și nu constă din tehnici grele de coacere? Încercați să pregătiți acest tort pentru apropiații dvs. Vă asigurăm că nimeni nu va rămâne indiferent!

INGREDIENTE:

Pentru cremă:

– 2 ouă;

– 150 g de zahăr tos;

– 1 pachețel de zahăr vanilat (8 g);

– 2 linguri de amidon de porumb;

– 500 g de smântână fermentată de 20% grăsime, iaurt natural;

– 50 g de unt;

Pentru aluatul fărâmicios:

– 250 g de făină;

– 70 g de zahăr;

– 150 g de unt;

Pentru decor:

– ciocolată albă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți crema: adăugați ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat, amidonul de porumb într-o cratiță și amestecați-le ușor cu un tel.

2. Adăugați smântâna de 20% grăsime, iaurtul sau laptele acru și amestecați până când se vor omogeniza toate ingredientele.

3. Puneți cratița pe foc, adăugați untul și gătiți compoziția la foc mediu, amestecând în continuu. Trebuie să obțineți o cremă consistentă. Turnați-o într-o farfurie.

4. Pregătiți aluatul fărâmicios: turnați făina într-o farfurie, adăugați zahărul, și da-ți untul prin răzătoarea mare. Ca să vă fie mai ușor, vă recomandăm să înmuiați de fiecare dată untul în făină. Astfel, acesta nu se va lipi de răzătoare. De asemenea, el trebuie să fie rece. Frecați bine amestecul cu mâinile până când veți obține un aluat fărâmicios.

5. Turnați aluatul obținut într-o tigaie încinsă și uscată și coaceți-l până când se va rumeni, amestecând în continuu. Apoi turnați-l într-o farfurie.

6. Asamblați tortul: periați inelul unei tăvi detașabile cu ulei vegetal și amplasați-l pe farfuria în care veți forma tortul. După aceasta, tapetați inelul cu o folie de staniol.

7. Așezați aluatul și crema în straturi.

8. Puneți tortul în frigider să se înmoaie timp de 2 ore.

9. Detașați inelul și decorați tortul cu ciocolată albă dată prin răzătoarea mare. Apoi detașați și folia de staniol.

10. Tăiați-l felii, adăugați-l în farfurie și serviți-l cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New