Uniți o frunză de Aloe vera și un butaș de trandafir. Veți rămâne surprinși de rezultat!

Trandafirul este o plantă foarte frumoasă și destul de pretențioasă, în ceea ce privește îngrijirea, de care are nevoie. Anume ultimul factor îi oprește frecvent pe grădinari să încerce să înrădăcineze butașii de trandafiri și să-i planteze ulterior în grădină. Totuși există o metodă foarte interesantă, chiar surprinzătoare, de înrădăcinare a butașilor de trandafiri, fără să fie necesare bătăi deosebite de cap. Ca să o puteți aplica, aveți nevoie de Aloe vera!

Există două metode diferite de înrădăcinare a butașilor de trandafiri cu ajutorul Aloei vera. Prima constă în prepararea unui fel de lichid nutritiv pentru dezvoltarea favorabilă a sistemului radicular al trandafirului. Astfel, trebuie să îndepărtați stratul verde al frunzei de Aloe vera și să folosiți doar substanța vâscoasă, semitransparentă și nutritivă din interiorul ei.

Tăiați o cantitate suficientă de frunze, în funcție de dimensiunea lor. Pasați pulpa lor cu blenderul.

Puneți butașul de trandafir în compoziția nutritivă rezultată: el trebuie să fie secționat oblic și să prezinte 4 muguri latenți. Puneți-l într-o încăpere cu condiții favorabile pentru trandafiri. Peste 5-7 zile verificați rezultatul pozitiv al experimentului realizat: apariția rădăcinilor.

A doua metodă este mai simplă și rezolvă simultan mai multe probleme. Trebuie doar să tăiați o bucățică de frunză de Aloe vera, în care să introduceți butașul de trandafir cu 4 muguri latenți.

Apoi plantați-l direct în substrat nutritiv, potrivit pentru trandafir.

Umeziți suprafața solului cu pulverizatorul. Continuați să-l umeziți în mod similar pe parcursul a 2 săptămâni. Substratul trebuie să rămână umed (dar nu exagerați).

Peste doar 2 săptămâni veți observa că mugurii s-au activat și au început să se dezvolte. Ca să garantați succesul, frunzele tinere inferioare pot fi rupte: astfel trandafirul nu-și va consuma resursele pe creșterea lor și va dezvolta mai repede sistemul radicular.

Spor la grădinărit!

New