Unsprezece plante, care vă pot proteja de țânțari, căpușe, muște și gândaci!

Mulți grădinari s-au obișnuit să folosească soluții chimice otrăvitoare pentru combaterea căpușelor, muștelor, gândacilor, țânțarilor și altor insecte dăunătoare. Dar există încă un mod de alungare a „musafirilor” nedoriți — cu ajutorul plantelor, care vor transforma curtea într-un loc atrăgător pentru voi și insuportabil pentru insectele dăunătoare.

GĂLBENELELE SAU CRĂIȚELE

Aceste flori galbene și frumoase nu numai vor decora grădina dumneavoastră, ci și o vor ocroti de nematode — viermii rotunzi și microscopici, care distrug rădăcinile plantelor.

LEVĂNȚICA

Parfumul levănțicii este plăcut doar pentru oameni. Insectele nu îl suportă. Chiar mai mult, uleiul esențial de levănțică reprezintă un repelent natural pentru țânțari.

IARBA LĂMÂIOASĂ (LEMONGRASS-UL)

Iarba lămâioasă sau lemongrass-ul conține citronelă – un compus chimic, care intră în compoziția repelentelor. În timpul creșterii lemongrass-ul emană activ citronela, ocrotind oamenii de țânțarii enervanți.

BUSUIOCUL

Busuiocul nu este numai un adaos minunat pentru mâncare și băuturi, ci și o soluție eficientă împotriva țânțarilor.

MĂRUL CAILOR

Mărul cailor reprezintă o soluție eficientă împotriva gândacilor, datorită faptului că fructele sale au aromă de conifere, pe care insectele dăunătoare nu o suportă.

MENTA

Mentolul conținut de mentă este dăunător pentru larvele țânțarilor și musculițelor. Pe lângă aceasta, menta din grădină alungă furnicile, păianjenii și chiar și șoarecii.

ROZMARINUL

Rozmarinul accentuează gustul felurilor de mâncare din carne și permite savurarea lor, fără grija ciupiturilor de țânțari. Pur și simplu puneți o rămurică de rozmarin pe grătarul, pe care frigeți carnea și bucurați-vă de picnicul în aer liber.

CĂTUȘNICA (MENTA PISICII)

Această plantă stufoasă are proprietățile unice de repelent natural.

USTUROIUL

Ca să vă protejați grădina de ploșnițe, melci și alți dăunători ai plantelor, pur și simplu plantați usturoi în jurul ei (pe tot perimetrul).

CRIZANTEMELE

O adevărată descoperire pentru curte! În primul rând, crizantemele adaugă culori intense în designul de exterior, iar în al doilea rând, ele conțin piretrină, care distruge și alungă furnicile, căpușele, puricii, gândacii, acarienii, gândacii japonezi și chiar și ploșnițele de pat.

CONDURAȘUL SAU CONDURUL-DOAMNEI

Această floare vă va ajuta să combateți afidele și musculițele albe, care reprezintă cauza îmbolnăvirii multor plante.

Spor la grădinărit!

New