Va fi unul dintre cele mai gustoase torturi pe care le-ați gustat! Un desert savuros pentru orice ocazie!

Finețea și gustul delicat al acestui desert sunt imposibil de redat prin cuvinte! Trebuie să-l încercați ca să înțelegeți admirația noastră.

INGREDIENTE:

– 500 g de aluat foietaj;

– apă;

– zahăr;

Pentru dulceața de fructe de pădure:

– 250 g de fructe de pădure (proaspete sau congelate);

– 2 linguri de zahăr;

– 1 linguriță de amidon de porumb;

– sucul de la 1 jumătate de lămâie;

Pentru cremă:

– 350 g de smântână pentru frișcă;

– 250 g de iaurt natural;

– 3 linguri de zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1. Decupați un cerc cu diametrul de 22 cm dintr-o foaie de aluat foietaj de formă pătrată, amplasată pe o hârtie de copt. Însă nu îndepărtați marginile rămase. Coaceți-le și pe ele, deoarece vom avea nevoie de fărâmituri pentru decor.

2. Înțepați suprafața blatului cu o furculiță, periați-o cu apă apoi presărați-o cu puțin zahăr.

3. Mai decupați un cerc de aluat, doar că cu diametrul de 20 cm. După aceasta, divizați-l în 12 sectoare, folosind un cuțit pentru pizza.

4. Dezlipiți triunghiurile unul de altul, periați-le cu apă și presărați-le cu zahăr.

5. Coaceți ambele blaturi în cuptorul preîncălzit până la 200°C timp de 15-20 minute.

6. Pregătiți dulceața: adăugați fructele de pădure într-o crăticioară împreună cu zahărul, amidonul și sucul de lămâie. Puneți crăticioara pe foc și aduceți ingredientele în punctul de fierbere, apoi mai gătiți-le timp de 2 minute, amestecând în continuu. Scoateți crăticioara de pe foc și lăsați dulceața să se răcească.

7. Pregătiți crema: turnați smântâna pentru frișcă într-un bol adânc și bateți-o cu mixerul pornit la viteză mare, adăugând treptat zahărul pudră. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă, care ia forma telului. Apoi adăugați iaurtul natural și bateți amestecul încă puțin cu mixerul. Compoziția trebuie să rămână de o consistență densă.

8. Asamblați tortul: amplasați un inel de patiserie pe platoul de servire și dați-i forma blatului de aluat foietaj, pe care-l așezați la baza acestuia.

9. Acoperiți blatul foietat cu o jumătate din cantitatea de cremă, urmată de un strat format dintr-o jumătate din cantitatea de dulceață. După aceasta mai adăugați câte un strat de cremă și dulceață și răspândiți-le uniform.

10. Așezați secțiunile de blat deasupra, una lângă alata, formând o floare. Adăugați câteva bobițe întregi de fructe de pădure în centrul acesteia. Puneți tortul în frigider pentru 2-3 ore.

11. Scoateți-l și detașați cu grijă inelul de patiserie. Fărâmițați părțile de aluat pe care le-ați copt împreună cu blatul foietat și decorați laturile tortului cu ele.

12. Presărați-l cu zahăr pudră, tăiați-l felii și serviți deliciul obținut cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New