Varianta rapidă de tort „Napoleon”!

Dacă vă place tortul „Napoleon”, dar considerați că prepararea foietajului durează prea mult și dă prea multe bătăi de cap, încercați să-l pregătiți cu foietaj congelat din comerț. Este la fel de bun! O soluție excelentă pentru gospodinele foarte ocupate!

INGREDIENTE:

-500 g de foietaj (2 foi a câte 250 g).

Pentru cremă:

-2 ouă;

-100 g de zahăr;

-400 ml de lapte;

-20 g de făină;

-20 g de amidon de porumb;

-8 g de zahăr vanilat (opțional);

-100 g de unt (la temperatura camerei);

-90 g de lapte condensat (la temperatura camerei).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema: puneți ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat, făina și amidonul de porumb într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Adăugați laptele. Amestecați.

3.Fierbeți crema timp de 1 minut din momentul apariției primelor bule de clocotire, pe foc mic, amestecând continuu. Ea trebuie să se îngroașe.

4.Luați crema de pe foc și acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

5.Bateți untul moale și laptele condensat cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 3-4 minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă și albicioasă.

6.Adăugați treptat (câte 2 linguri) crema fiartă în untul bătut, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

7.Pregătiți blaturile: desfaceți foietajul decongelat și tăiați fiecare foaie în jumătate (în direcție transversală). Înțepați-le frecvent cu furculița.

8.Coaceți blaturile din foietaj timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

9.Lăsați cele 4 blaturi să se răcească. Apoi fărâmițați unul dintre ele cu mâinile, ca să-l folosiți pentru decorarea tortului.

10.Asamblați tortul: suprapuneți blaturile pe un platou, presându-le ușor cu mâinile și ungându-le cu cremă. Ca să nu murdăriți marginile platoului, acoperiți-le cu fâșii de hârtie de copt.

11.Ungeți suprafața și marginile tortului cu cremă, după care presărați-le cu firimiturile rezultate din fărâmițarea blatului.

12.Dați tortul la frigider pentru minim 60 minute.

13.Apoi porționați-l și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New