Varză prăjită în panadă crocantă!

Astăzi vă propunem să pregătiți delicioasa varză pane — o alternativă excelentă pentru șnițelele din carne. Se prepară ușor și rapid. Varza pane este gustoasă atât fierbinte, cât și rece. Puteți să o serviți ca fel individual de mâncare sau în calitate de supliment pentru mâncarea principală. De obicei, noi o servim cu sos de smântână și usturoi.

INGREDIENTE:

-o căpățână de varză albă (900 g);

-3 ouă;

-3 linguri de făină;

-100 g de pesmet Panko (sau pesmet obișnuit);

-o linguriță de usturoi granulat;

-o linguriță de boia de ardei dulce;

-sare — după gust;

-apă — pentru fiert;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați căpățâna de varză și îndepărtați-i frunzele superficiale. Apoi tăiați-o în 8 părți, astfel încât frunzele fiecărei bucăți să fie ținute de o bucățică de cotor (noi am tăiat-o în jumătăți, iar apoi fiecare jumătate — în 4 părți).

2.Puneți bucățile de varză într-o cratiță cu apă clocotindă și ușor sărată. Fierbeți-le timp de 5 minute, sub capac. Astfel ele capătă o textură medie — nici prea crocantă, nici prea moale.

Dacă vă place varza foarte moale, fierbeți-o timp de 7 minute, iar dacă o preferați mai crocantă — pe parcursul a 3 minute.

3.Scoateți varza din apă și lăsați-o puțin să se răcească.

4.Amestecați pesmetul Panko cu usturoiul granulat și boia de ardei dulce (bineînțeles, puteți să folosiți condimentele sau ierburile dumneavoastră preferate).

5.Bateți ouăle cu telul până la omogenizare, adăugând puțină sare în ele.

6.Tăvăliți fiecare bucată de varză prin făină, după care scufundați-o în ouăle bătute și tăvăliți-o prin pesmetul Panko. Dacă doriți ca stratul de panadă să fie mai subțire, puteți să acoperiți varza doar cu ou și pesmet, sărind etapa cu făina.

7.Prăjiți varza pane în ulei încins, pe toate părțile, până se va rumeni. Reglați gradul de rumenire după propriul dumneavoastră gust —varza este deja preparată; de aceea, nu trebuie să vă îngrijorați că va rămâne crudă. Nouă ne place, când este foarte rumenă și crocantă la exterior.

8.Serviți varza pane cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New