Varză prăjită pentru o cină ușoară!

O garnitură excelentă pentru amatorii de varză: delicioasă, ușoară și economică!

INGREDIENTE:

-1 kg de varză (o căpățână mică);

-2 ouă;

-2 linguri de lapte;

-3-4 căței de usturoi;

-o foaie de dafin;

-sare, piper negru măcinat, alte condimente — după gust;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați varza în jumătate, secționându-i cotorul. Apoi tăiați fiecare jumătate de varză în 3 părți, astfel încât ele să conțină câte o bucățică de cotor, care să lege frunzele.

2.Puneți bucățile de varză într-o cratiță. Acoperiți-le cu apă și adăugați ½ lingură de sare. Fierbeți-le timp de circa 5 minute din momentul clocotirii, până vor fi semipreparate. Când apa începe să clocotească, puteți să adăugați o foaie de dafin în ea, ca să aromatizați puțin varza.

3.Scoateți bucățile de varză din apă cu ajutorul unei spumiere și puneți-le pe o tavă sau pe un platou, ca să se răcească puțin.

4.Apoi răspândiți usturoiul trecut prin presa de usturoi pe suprafața lor (puteți să-i ajustați cantitatea după gustul dumneavoastră).

5.Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați laptele, sare, piper negru măcinat și alte condimente după gust. Amestecați cu telul până la omogenizare.

6.Scufundați fiecare bucată de varză în ouăle bătute, după care puneți-o pe o tigaie cu puțin ulei încins.

7.Prăjiți bucățile de varză pe foc mic-moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni (timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte). Dacă vreți ca ele să devină încă mai moi, puteți să le prăjiți sub capac.

8.Serviți varza în calitate de garnitură cu piept de pui sau ca fel individual de mâncare cu sos de smântână (cu usturoi și mărar)!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New