Varză timpurie la borcan (pentru iarnă). O rețetă super simplă!

Una dintre puținele rețete reușite de conservare a verzii timpurii! Este potrivită pentru cei care cultivă varza în grădină și vor să-și salveze recolta, deoarece soiurile timpurii de varză nu pot fi păstrate pe parcursul unei perioade lungi de timp. 

INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 1 litru:

-varză timpurie;

-un comprimat de aspirină (500 mg);

-apă fierbinte.

Vă recomandăm să conservați varza în borcane de 1 litru, maxim de 1.5 litri, deoarece ea trebuie utilizată îndată după deschidere. Chiar dacă o veți ține ulterior la frigider, ea va începe să-și modifice repede culoarea. De asemenea, trebuie să știți că nu puteți să hrăniți copiii cu vârsta sub 12 ani cu conservele, care conțin aspirină (acid acetilsalicilic).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți borcanele și capacele. Noi nu am sterilizat borcanele ca de obicei, ci după spălarea cu bicarbonat de sodiu, le-am uscat în cuptorul cu microunde, deoarece ulterior varza crudă este pusă în borcane cu mâinile și am considerat că nu are sens să pierdem timpul. Iar capacele au fost clocotite timp de 5-7 minute în apă. Bineînțeles, dacă doriți, puteți să sterilizați și borcanele.

2.Pregătiți varza. Curățați-o de frunzele superioare și eventualele porțiuni cu semne de alterare. Spălați-o foarte bine. Îndepărtați cotoarele.

3.Tocați varza fideluță.

4.Transferați varza tocată în borcane, umplându-le complet. Nu o compactați foarte mult, cum procedați atunci când puneți varza la murat. Presați-o doar puțin, pentru ca ulterior ea să permită pătrunderea uniformă a apei fierbinți și să se opărească bine.

5.Adăugați aspirina în borcane. 

6.Nu adăugați sare, zahăr, piper negru, foi de dafin sau alte mirodenii în aceste conserve. Varza din ele are gust neutru și poate fi adăugată în orice preparate: ciorbe, umpluturi pentru colțunași și plăcinte, tocane, poate fi călită etc.

7.Umpleți borcanul cu apă clocotită. Apoi introduceți coada unui tacâm prin varză, până la fundul lui, în 2-3 locuri. Astfel veți determina dizolvarea mai rapidă a aspirinei, eliminarea eventualelor bule de aer și pătrunderea uniformă a apei printre fâșiile de varză. După aceasta completați apa din borcan cu apă clocotită, acoperiți-l îndată cu un capac sterilizat și închideți-l ermetic. Agitați-i conținutul de câteva ori, până când veți simți că fundul borcanului se încălzește, după care puneți-l imediat sub o pătură călduroasă, fără să-l răsturnați pe capac.

8.Continuați să umpleți celelalte borcane cu varză cu apă clocotită, procedând similar. Închideți fiecare borcan, cum numai l-ați umplut și puneți-l îndată sub pătură, ca să reduceți pierderea de căldură la minim. Așa varza se va opări mai bine și se va păstra excelent pe parcursul iernii.

9.Țineți borcanele sub pătură până se vor răci complet. Apoi păstrați-le într-un loc răcoros.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New