Cum puteți să verificați autenticitatea aurului?!

Avem un prieten bijutier, care ne-a povestit despre cum putem verifica dacă aurul este sau nu este adevărat.

În prezent nu poți avea încredere în oricine, mai ales când este vorba de obiectele fine din metale prețioase. Chiar și în magazinele specializate puteți să dați peste bijuterii contrafăcute sau defectuoase. Deseori se încearcă păcălirea clienților prin cântărirea necorespunzătoare a bijuteriei sau exagerarea purității ei.

Dar acum vom discuta despre altceva. În acest articol vrem să vă recomandăm o metodă de depistare a autenticității aurului, care poate fi aplicată în condiții casnice.

Astfel, cum puteți să verificați calitatea aurului, fără să ieșiți din casă?

Este destul de dificil să verificați autenticitatea aurului cu ochiul liber, dar era de așteptat. Doar noi nu suntem specialiști. Dacă aveți 2 brățări absolut identice, dintre care una este fabricată din aur, iar cealaltă este doar poleită cu el. Oare cum pot fi deosebite?

Înainte de a începe verificarea bijuteriilor dumneavoastră, pregătiți un vas cu apă, o periuță veche de dinți și pasta de dinți.

De asemenea, veți avea nevoie de iod (betadină), care se găsește practic în orice casă.

Dar mai întâi haideți să testăm reacția iodului cu celelalte metale colorate. Dacă veți picura un strop de iod pe cupru, veți observa apariția unei pete deschise la culoare. Același lucru se întâmplă și cu alama.

Astfel, a sosit momentul testării aurului: luați un bețișor de vată, înmuiați-l în iod și aplicați-l pe bijuteria de aur — reacția nu se va lăsa mult așteptată.  Pata va fi puțin mai întunecată decât cea de pe cupru sau alamă. Iar dacă aurul nu este adevărat, veți observa îndată acest lucru: rezultatul ideal constă în apariția unei pete verzui.

Iar urmele de iod, care rămân după testare, pot fi îndepărtate cu ajutorul pastei de dinți.

Aveți grijă de dumneavoastră!