Deliciu din ingrediente simple! Prăjiturele de lămâie pentru ceai!

Prăjiturele fabuloase cu lămâie, care pur și simplu se topesc în gură! Rețeta lor este simplă și rapidă. Pregătiți-le și bucurați-vă de gustul lor minunat!

INGREDIENTE (PENTRU 18 BUCĂȚI):

Pentru aluat:

-80 g de unt;

-100 g de zahăr;

-un ou mediu;

-40 ml de suc de lămâie (4 linguri);

-aproximativ 170 g de făină;

-o linguriță de praf de copt;

-un praf de sare.

Opțional:

-un praf de ghimbir măcinat;

-un praf de cardamom măcinat;

-un praf de curcuma măcinată;

-coaja rasă de pe o lămâie.

Puteți să le înlocuiți cu o linguriță de „condimente pentru ceai și cafea Ginger Lemon”.

Pentru cremă:

-200 g de lapte condensat;

-40 ml de suc de lămâie (4 linguri).

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei!

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți untul moale, zahărul și un praf de sare într-un bol adânc. Amestecați-le cu spatula sau mixerul pe parcursul a 2-3 minute, până la omogenizare. Untul trebuie să se albească puțin și să devină mai pufos.

2.Adăugați oul, sucul de lămâie (puteți să-l înlocuiți cu lapte) și, dacă doriți, condimentele opționale. Amestecați foarte bine.

3.Adăugați treptat făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând cu spatula. Trebuie să obțineți un aluat cremos, moale și lipicios.

4.Acoperiți aluatul cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața lui și dați-l la frigider pentru 1-2 ore (puteți să-l lăsați peste noapte).

Dacă vă grăbiți, puteți să-l dați la congelator pentru 30-40 minute. El trebuie să se întărească puțin și să devină mai stabil, ca să puteți modela ușor prăjiturelele.

5.Pregătiți crema: amestecați laptele condensat și sucul de lămâie cu telul până la omogenizare. Drept rezultat, trebuie să obțineți o compoziție destul de densă, lucioasă și catifelată.

6.Acoperiți crema cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Dați-o la frigider pentru 60 minute, ca să devină încă mai stabilă.

Această cremă poate fi folosită pentru ungerea blaturilor pentru tort sau umplerea altor tipuri de prăjituri. În asemenea cazuri poate fi folosită îndată, fără răcire suplimentară.

7.Scoateți aluatul din frigider. Luați câte o linguriță din el și modelați-o sub formă de biluță cu diametrul de 2-2.5 cm (puteți să le oferiți dimensiunea, pe care o preferați), ungându-vă în prealabil mâinile cu ulei.

8.Puneți biluțele de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații libere între ele. Noi am obținut 36 biluțe.

9.Coaceți-le timp de 6-7 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea. De asemenea, fundul lor trebuie să se rumenească.

10.Lăsați-le să se răcească.

11.Împerecheați câte 2 biscuiți, luând în considerație diametrul lor.

12.Transferați crema rece într-un poș și tăiați-i vârful, astfel încât să obțineți un orificiu cu diametrul de 1 cm. Aplicați crema pe câte un biscuit din fiecare pereche (ca în imaginea de mai jos).

13.Acoperiți biscuiții cu cremă cu perechea lor, presându-i ușor.

14.Dacă doriți, puteți să decorați prăjiturelele obținute cu ciocolată albă topită sau glazură din zahăr pudră.

15.Serviți prăjiturelele de lămâie! Sunt moi, suculente și sfărâmicioase. Pur și simplu se topesc în gură!

Dacă vă plac citricele, aceste prăjiturele vor deveni preferatele dumneavoastră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New