O super metodă de legare a tufelor de roșii: simplă, rapidă și rezistentă!

Legarea corectă a tufelor de roșii este garanția recoltei mari! În acest articol vă vom prezenta cea mai bună metodă de legare a tufelor de roșii (plantate în rânduri), care este potrivită atât pentru grădină, cât și pentru seră. Ea este sigură: nu permite nici ruperea, nici îmbolnăvirea plantelor. De asemenea, se realizează ușor, rapid și ușurează realizarea lucrărilor pe parcela de roșii: irigarea, copilirea, ruperea frunzelor și culegerea recoltei.

AVEȚI NEVOIE DE:

-piloni (de exemplu, crengi lungi și groase, cu diametrul de minim 3 cm);

-sfoară textilă sau fir de polipropilenă.

MOD DE LUCRU:

1.Când trebuie să legați tufele de roșii? Atunci când ele se înalță și încep să se îndoaie, să se lase în jos.

2.Instalați pilonii de-a lungul rândurilor de tufe de roșii. Distanța dintre ei trebuie să fie de maxim 1.5-2 metri (1.5 metri — în cazul tufelor înalte și 2 metri — în cazul tufelor scunde). Înfigeți-i bine în sol (preferabil la începutul sezonului de grădinărit — înainte de plantarea răsadurilor), ca să fie rezistenți și să nu cadă sub greutatea tufelor.

3.Ca să legați tufele, folosiți sfoară textilă sau fir de polipropilenă. Bineînțeles, prima variantă este mai bună, deoarece este mai moale și afectează mai puțin tulpinile plantelor. Firul de polipropilenă este subțire și, atunci când vântul este puternic, tulpinile plantelor se freacă de el și pot fi tăiate.

4.Distanța verticală dintre sforile întinse între tufe este individuală. Când tufele încep să se îndoaie, realizați prima legare. Când ele mai cresc în înălțime (cu 20-25 cm) și încep iarăși să se lase în jos, întindeți încă un fir de suport. De obicei, sunt suficiente 3 legări pentru tufele înalte.

5.Ca să fixați sfoara de pilon, răsuciți-o de 2 ori în jurul lui, după care înnodați-o o dată și realizați încă un nod sub formă de fundiță. Astfel o veți putea dezlega ușor și folosi în sezonul următor.

6.După aceasta întindeți sfoara, trecându-o sub formă de zigzag printre tufe: în fața primei tufe, în spatele celei de-a doua tufe, în fața celei de-a treia tufe… Când veți ajunge la pilonul din capătul rândului, răsuciți sfoara de 2 ori în jurul lui, iar apoi continuați să o treceți sub formă de zigzag printre tufe, dar în direcție inversă, astfel încât ea să cuprindă tulpina fiecărei plante din ambele părți. La sfârșit înnodați-o de primul pilon.

Străduiți-vă să întindeți bine sfoara, ca să poată suporta greutatea tufelor de roșii.

Când ajungeți la pilonii din mijlocul rândului, nu trebuie să înnodați sfoara, ci pur și simplu să o răsuciți de 2 ori în jurul lor.

Vă putem garanta că acest tip de legare ușurează mult munca din grădină. Pe lângă aceasta, el este economic: necesită mai puțini piloni, aceeași sfoară poate fi folosită pe parcursul a 2-3 ani, efortul depus pentru instalarea pilonilor și legare este mai mic decât în cazul montării aracilor la nivelul fiecărei tufe.

Spor la grădinărit!

New