Un rezultat neașteptat! Desert din trei ingrediente!

Probabil vor apărea întrebări despre mierea din acest desert și anume dacă are loc reacția fără ea. Noi am pregătit separat aceleași bomboane, dar fără miere: reacția se produce, dar este mai puțin intensă, iar bomboanele rezultate au o textură mai puțin aerată și umedă. Am încercat să folosim și praf de copt în loc de bicarbonat de sodiu: reacția nu se produce deloc.

INGREDIENTE:

-200 g de zahăr;

-40 ml de apă;

-20 g de miere;

-7 g de bicarbonat de sodiu (o linguriță rasă) — puteți să adăugați mai puțin, ca să nu se simtă.

MOD DE PREPARARE:

1.Tapetați o tavă sau orice formă adâncă cu hârtie de copt (noi am folosit o tavă pătrată, cu dimensiunile de 20 x 20 cm).

2.Puneți zahărul, mierea și apa într-o cratiță înaltă.

3.Așezați cratița pe focul minim. Amestecați-i conținutul până la omogenizare: zahărul trebuie să se dizolve.

4.Apoi fierbeți siropul până va atinge temperatura de 150°C‌, amestecându-l periodic cu spatula. Acest proces durează circa 15 minute din momentul clocotirii. Siropul trebuie să devină chihlimbariu.

5.Adăugați bicarbonatul de sodiu în siropul fierbinte. Amestecați-le rapid (doar cât să le combinați) și lăsați-le să interacționeze. Veți observa cum compoziția își mărește repede volumul.

6.Transferați-o în tava/forma pregătită. 

7.Lăsați-o să se întărească timp de 60 minute la temperatura camerei.

8.Separați caramelul închegat de hârtia de copt. Rupeți-l în bucățele.

9.Serviți caramelele obținute. Ele sunt dulci, aerate, poroase, crocante și pur și simplu se topesc în gură. Gustul lor seamănă cu cel al zahărului ars, dar au textură mai interesantă decât acesta. De asemenea, se simte puțin bicarbonatul de sodiu: nu e critic, dar oricum se simte.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New