Vreți să recoltați multe căpșuni mari? Fertilizați tufele cu câte 500 ml din această soluție la sfârșitul lunii aprilie sau în mai!

Un îngrășământ simplu și natural pentru căpșuni! Este vorba despre drojdie. Aceasta le oferă toți compușii necesari pentru dezvoltarea armonioasă: vitaminele grupului B, auxină, microelemente (fosfor, azot) etc. După fertilizările cu drojdie căpșunii dezvoltă rădăcini puternice (drept rezultat, și partea vegetativă devine mai bogată, și rodirea este mai abundentă) și capătă o imunitate puternică, fiind mai puțin predispuși la boli și dăunători.

Fertilizarea cu soluție de drojdie se realizează la sfârșitul lunii aprilie, după ce pământul se încălzește și plantele încep să crească. De asemenea, puteți să o folosiți și în timpul înfloririi lor, dacă nu ați reușit să realizați fertilizarea mai devreme.

AVEȚI NEVOIE DE:

-50 g de drojdie proaspătă/o linguriță de drojdie uscată;

-1 litru de apă caldă (+ pentru diluare);

-o lingură de zahăr/o linguriță de zahăr.

MOD DE LUCRU:

1.Dizolvați drojdia proaspătă fărâmițată și o lingură de zahăr în apa caldă (dacă folosiți drojdie uscată, adăugați doar o linguriță de zahăr în soluție), amestecând foarte bine.

2.Acoperiți soluția cu un capac și puneți-o într-un loc cald. Lăsați-o să fermenteze pe parcursul a 24 ore.

3.Diluați soluția fermentată cu apă stătută în proporție de 1:5 (rezultă 5 litri de soluție). 

4.Soluția diluată este suficientă pentru fertilizarea a 10 tufe adulte de căpșuni. Nutrienții oferiți de acest îngrășământ sunt suficienți pentru 2 luni.

Spor la grădinărit!

New