Franzele de casă — după tehnologia de preparare a covrigilor bavarezi!

Franzelele preparate după această rețetă sunt rumene și apetisante, crocante la exterior și moi, pufoase la interior. Vă vor cuceri de la prima îmbucătură!

INGREDIENTE:

-500 g de făină;

-15 g de drojdie proaspătă sau 5 g de drojdie uscată;

-o lingură de zahăr;

-o linguriță de sare;

-50 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-300 ml de lapte;

-1 litru de apă + o linguriță de bicarbonat de sodiu.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați laptele cald într-un bol adânc. Adăugați drojdia fărâmițată, zahărul, sarea și uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați.

2.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. După ce veți încorpora toată făina în el, transferați-l pe suprafața de lucru și continuați să-l frământați pe parcursul a 5-7 minute, până va deveni neted și omogen. El trebuie să fie moale și nelipicios.

3.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc. Acoperiți-l cu un capac și lăsați-l să dospească timp de 60 minute într-un loc cald.

4.Frământați ușor aluatul dospit, după care divizați-l în 6 bucăți aproximativ egale. Modelați-le sub formă de bile și acoperiți-le cu un bol sau cu un prosop curat de bucătărie, ca să nu li se usuce suprafața.

5.Întindeți fiecare bucată de aluat sub formă de blat rotund, cu grosimea de 1 cm. Rulați-l sub formă de rulou compact. Lipiți-i bine „cusătura”.

6.Așezați franzelele modelate pe un tocător. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 15 minute.

7.Turnați 1 litru de apă într-o tigaie adâncă. Aduceți-o până la punctul de fierbere. Apoi dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu în ea. 

8.Puneți franzelele în soluția alcalină clocotindă și opăriți-le timp de câte 8-10 secunde pe fiecare parte.

9.Scoateți franzelele din soluție și așezați-le pe tava tapetată cu hârtie de copt. Realizați câteva secțiuni superficiale pe suprafața lor, folosind o lamă ascuțită.

10.Coaceți franzelele timp de 30-35 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

11.Lăsați-le să se răcească, după care serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New