Gentuță croșetată!

Geanta-rucsac sau geanta-torbă reprezintă un accesoriu excelent pentru ținutele de vară. Dar ce ați putea face, dacă nu găsiți varianta ideală pentru sine? Să confecționați de sine stătător geanta. Nu este obligatoriu să fiți profesionist!

AVEȚI NEVOIE DE:

-2 gheme a câte 100 g de fir tip panglică Maccheroni;

-croșete nr. 5 și 8 (cea mai mică trebuie să treacă prin orificiile accesoriilor pentru geantă);

-un set de accesorii pentru gențile croșetate;

-2 inele carabiniere;

-marcatori pentru lucrul de mână;

-un ac pentru articolele  tricotate.

MOD DE LUCRU:

Cel mai bine ar fi să începeți croșetarea de la fundul (baza) genții. Croșetarea se realizează sub formă de cerc, fără cusătură. Introduceți croșeta nr. 5 într-un orificiu de pe marginea bazei genții și lucrați primul ochi. Mascați capătul liber al firului pe parcursul procesului, trecându-l peste firul continuu înainte de a introduce croșeta în următorul orificiu.

Lucrați cel de-al doilea ochi, după care treceți firul prin cele 2 ochiuri de pe croșetă, ca să obțineți un picioruș scurt. Continuați lucrarea, introducând croșeta în toate orificiile, dar fără să strângeți foarte tare ochiurile. În caz contrar fundul genții va deveni văluros.

În ochiurile de pe colțuri (câte 2 în fiecare colț) nu se lucrează unul, ci câte două piciorușe scurte (în fiecare orificiu). Acest lucru permite obținerea unei treceri line. După ce veți termina de croșetat rândul din jurul bazei (fundului) genții, începeți să folosiți croșeta nr. 8. Treceți firul prin primul picioruș de pe rândul din jurul bazei, luați un jeteu și treceți-l prin cele 2 ochiuri de pe croșetă. În acest fel se lucrează pereții genții.

Marcați primul ochi cu un marcator de plastic, ca să puteți depista locul, din care începe croșetarea. Transferați-l pe rândurile de mai sus odată cu avansarea lucrului.

Când veți ajunge la colțuri, nu mai trebuie să lucrați ochiuri suplimentare: croșetați doar câte un picioruș scurt. Străduiți-vă să trageți ochiurile în mod egal, ca să nu obțineți o geantă asimetrică. Numărul de rânduri croșetate variază, în funcție de înălțimea dorită a viitoarei genți. Ca să încheiați lucrarea, îndepărtați marcatorul și lucrați 2 piciorușe oarbe (alunecate): treceți firul pe sub primul ochi din rândul anterior, după care treceți-l îndată prin ochiul de pe croșetă.

Tăiați firul și mascați „codița” rămasă. Ca să o ascundeți, luați croșeta nr. 5 și introduceți-o sub primul ochi al rândului anterior. Agățați firul rămas și introduceți-l în interiorul genții. Apoi suprapuneți firul ajuns pe dos peste marginea genții și introduceți-l cu ajutorul croșetei în ochiul următor, astfel încât să ajungă iarăși pe dos. Folosind acul pentru articolele tricotate, fixați firul, introducându-l în ochiurile de pe dosul genții, în diferite direcții, ca să evitați coaserea cu altă ață. Tăiați capătul rămas.

Oferiți genții forma de rucsac, îndoindu-i marginile laterale, astfel încât să rezulte câte 4 pliuri. Introduceți firul, care servește drept încuietoare.

Fixați inelele carabiniere în locurile necesare. Agățați mânerele genții pe ele.

Geanta frumoasă și stilată este gata!

Spor la treabă!

New