Pateuri din aluat dospit la rece perfect pentru orice umplutură!

Pateuri delicate și foarte moi din aluat pufos cu orice umplutură la alegere. Aluatul este neobișnuit, deoarece dospește la frigider. Pentru pateuri dulci, adăugați suplimentar 1 lingură de zahăr și vanilie.

INGREDIENTE:

Pentru maia:

-300 ml de lapte (38°С);

-20 gr de drojdie proaspătă (sau de 3 ori mai puțină drojdie uscată);

-1 lingură cu vârf de zahăr;

-3 linguri cu vârf de făină.

Pentru aluat:

-1 linguriță de sare;

-50 ml de ulei;

-450-500 gr de făină.

Pentru umplutură:

-600 gr de plămâni fierți;

-sare;

-piper negru;

-ulei;

-3 linguri cu vârf de piure de cartofi;

-1 ceapă mare.

MOD DE PREPARARE:

1.Fărâmițați drojdia într-un vas, turnați laptele, adăugați zahăr și făină. Amestecați cu telul, până la omogenizare, și lăsați maiaua să se odihnească timp de 15 minute. În acest timp, drojdia se va activa, deci este proaspătă și puteți continua rețeta.

2.Adăugați sare și 25 ml de ulei, apoi încorporați treptat făina, amestecați și frământați aluatul, până devine moale, plăcut și nelipicios.

Sfat. Adăugați făina în porții, ca să nu exagerați cu cantitatea.

3.Turnați câte puțin ulei pe blatul de lucru și îl încorporați în aluat, frământând. Aluatul trebuie să fie neted și delicat.

4.Puneți aluatul într-o pungă de plastic și îl dați la frigider pentru 2 ore sau peste noapte. Nu legați punga strâns, deoarece aluatul va crește în volum de aproximativ 3 ori.

Sfat. Când scoateți aluatul din frigider, indiferent de cât de rece este aerul din cameră, pentru aluat el este cald. Astfel va deveni foarte pufos.

5.Transferați aluatul pe suprafața de lucru și, fără să-l lucrați, îl împărțiți în mai multe bucăți (16), în funcție de cât de mari doriți să fie pateurile, folosind cuțitul pentru aluat sau pur și simplu rupeți aluatul.

6.Rotunjiți bucățile de aluat, câte aproximativ 50 gr fiecare.

7.Prăjiți plămânii fierți cu ceapă, apoi îi amestecați cu sare, piper negru și piure de cartofi, pentru ca umplutura să nu fie sfărâmicioasă.

Sfat. Fierbeți plămânii în apă cu sare, până cuțitul îi străpunge ușor, apoi îi treceți prin mașina de tocat carne.

8.Întindeți câte o lipie (începeți cu bilele formate primele), adăugați umplutură și lipiți marginile.

9.Așezați pateurile pe tava tapetată cu hârtie de copt, le ungeți cu gălbenuș bătut cu 1 lingură de lapte.

10.Coaceți pateurile în cuptorul preîncălzit până la 170°С  timp de 20 de minute, pe treapta de mijloc, încălzirea de sus și de jos.

Pateurile sunt incredibil de pufoase! Familia dumneavoastră va fi pur și simplu încântată! Din acest aluat puteți pregăti chifle cu dulceață sau cu scorțișoară.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New