Cum puteți transforma cei mai obișnuiți cartofi într-un preparat festiv de Anul Nou!

Cartofi la cuptor. Îi puteți servi ca fel principal sau ca aperitv. Acești cartofi vor fi o înfrumusețare minunată pentru masa dumneavoastră de sărbătoare!

INGREDIENTE:

-10 cartofi mici;

-10 felii de bacon;

-sare, piper negru, foi de dafin;

-rozmarin;

-30 gr de unt;

-40 ml de ulei;

-scobitori;

-usturoi,

-40 gr de iaurt;

-40 gr de smântână fermantată grasă;

-1 linguriță de ierburi italiene;

-verdeață.

MOD DE PREPARARE:

1.Alegeți cartofi mici, dar dacp nu găsiți, luați mari și îi tăiați sferturi.

2.Dați o cratiță cu apă în clocot, adăugați 1 fir de rozmarin, foi de dafin, sare și amestec de piper. Adăugați cartofii și îi fierbeți până sunt aproape gata, timp de 10-12 minute, în dependență de mărimea lor.

3.Scoateți cartofii și îi lăsați timp de 5 minute să se răcorească.

4.Ungeți feliile de bacon cu unt. Dacă folosiți bacon cu multă grăsime, atunci nu adăugați unt, dar cu unt totuși preparatul este mai delicat.

5.Înfășurați cartofii în feliile de bacon.

6.La baza formei de copt adăugați unt și ulei de măsline sau floarea-soarelui. Fixați baconul din ambele părți cu scobitori și așezați cartofii în formă.

7.Îi asezonați cu puțină sare și piper negru, apoi acoperiți formele cu staniol și le dați la cuptorul preîncălzit până la 160-170°C pentru aproximativ 20 de minute. Nu îndepărtați staniolul, astfel baconul nu se va usca și va rămâne suculent.

Sfat. Puteți pregăti cartofii din timp și să îi dați la cuptor cu 20 d eminute înainte de a sosi oaspeții, ca să-i serviți fierbinți.

8.Amestecați smântâna cu iaurt, cât să obțineți un sos puțin mai lichid după consistență decât smântâna fermentată. Adăugați 2 căței de usturoi dați prin presă, ierburi italiene, un praf de sare și piper negru. Pentru o aromă de primăvară, adăugați puțină verdeață proaspătă sau congelată, mărar sau pătrunjel.

Decorați cartofii cu fire de rozmarin și serviți-i imediat împreună cu sos. Cartofii sunt foarte gustoși! Chiar și cei care de sărbători mănâncă carne și pește nu se vor putea sătura anume de cartofi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New