Piftie transparentă din trei feluri de carne și fără gelatină!

Astăzi vă recomandăm o rețetă de piftie care se prepară destul de ușor. Tot ce va trebui să faceți este să adăugați ingredientele necesare în cratiță și să aveți răbdare să fiarbă. Iar rezultatul așteptării dvs. va fi o piftie transparentă, aromată, cu gust intens de carne și condimente.

INGREDIENTE:

– 1,5 kg de carne de vită;

– 4 picioare de porc;

– 2 ciolane de porc;

– 2 pulpe de pui ( 800 g);

– 1 morcov;

– 2 cepe;

– usturoi după gust;

– sare după gust;

– frunze de dafin după gust;

– sare și boabe de piper negru după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați și curățați bine carnea. Țineți-o în apă rece timp de câteva ore, ca să iasă tot sângele. În tot acest timp, schimbați apa de câteva ori. Cu cât veți înmuia carnea mai mult, cu atât mai puțin sânge va rămâne în aceasta. Prin urmare, la fierbere se va forma mai puțină spumă și supa va fi mai limpede.

2. Adăugați carnea într-o cratiță. Noi am folosit o cratiță de 13 litri. Turnați apă rece încât sa o acoperiți.

3. Aduceți în punctul de fierbere, până când va începe să se formeze spumă. Vărsați apa, spălați carnea și cratița și turnați apă curată. Fierbeți la foc mediu pana când se va forma spumă din nou.

4. După ce ați îndepărtat prima spumă, adăugați două cepe cu tot cu coajă pentru gust și un morcov pentru culoare. Faceți focul mic de tot și acoperiți cratița cu un capac.

5. Fierbeți carnea de găină două ore apoi scoateți-o din cratiță. Lăsați carnea de porc sa fiarbă mai departe timp de aproximativ patru ore iar cea de vita – șase ore.

6. Cu o oră înainte să scoateți carnea, condimentați supa cu sare, frunze de dafin și boabe de piper negru. Faceți asta după gustul dvs., în special dacă aveți o cratiță cu volum diferit de al nostru.

7. După aproximativ șase ore de fierbere, când carnea începe să se desprindă de pe os, scoateți cratița de pe foc. Îndepărtați ceapa și morcovul din zeamă. Scoateți carnea, adăugați-o într-un bol și mărunțiți-o.

8. Strecurați supa de boabe de piper și restul condimentelor cu ajutorul unei site. Îndepărtați grăsimea care se va acumula pe suprafața supei cu o lingură.

9. Așezați carnea în recipientele pentru piftie. Turnați câteva polonice de supă peste ea, astfel încât sa o acoperiți.

10. Zdrobiți usturoiul și adăugați câte puțin deasupra viitoarei piftii.

11. Lăsați sa se răcească, apoi transferați recipientele în frigider.

12. Tăiați piftia în porții și serviți-o cu plăcere.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New