Mai gustoasă decât orice salam din comerț! Gătiți-o pentru o masă de sărbătoare sau pentru o cină obișnuită!

După ce veți încerca această rețetă de ruladă, nu veți mai dori să cumpărați salam din comerț!

INGREDIENTE:

– 500 g de prapur (dacă aveți);

– 600 g de carne tocată de porc;

– 300 g de carne tocată de pui;

– 500 g de ciuperci Champignon;

– 2 cepe;

– 20 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 20 g de sare;

– 10 g de condimente pentru carne;

Pentru clătite:

– 4 ouă;

– 150 g de cașcaval;

– piper negru măcinat (după gust);

– maioneză (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți clătitele: adăugați ouăle într-un bol. Asezonați-le cu piper negru, adăugați maioneza (o puteți înlocui cu smântână) și bateți-le împreună cu un tel. Apoi adăugați cașcavalul ras prin răzătoarea mare. Amestecați încă o dată.

2. Încingeți o tigaie pentru clătite, adăugați un polonic de aluat și prăjiți-l la foc moderat până când partea superioară nu se va mai lipi de degete. Apoi scoateți clătitele pe un tocător să se răcească. Continuați să gătiți clătite până când veți termina tot aluatul. Noi am obținut șase clătite, dintre care vom folosi patru pentru rulada mai mare și două pentru una mai mică.

3. Curățați și tocați ceapa mărunt. Prăjiți-o pe o tigaie cu puțin ulei încins până când se va rumeni. Apoi adăugați ciupercile tăiate în cubulețe mici, asezonați-le cu sare și prăjiți-le până când se vor rumeni și ele. Lăsați ciupercile să se răcească.

4. Adăugați ciupercile prăjite, carnea tocată de pui și de porc într-un bol. Asezonați ingredientele cu sare, piper negru măcinat și cu un amestec de condimente pentru carne. Amestecați carnea cu mâinile astfel încât să o omogenizați cu toate condimentele.

5. Întindeți prapurul (îl puteți înlocui cu o folie alimentară), așezați amestecul de carne tocată și răspândiți-l într-un blat dreptunghiular.

6. Amplasați clătitele deasupra și formați rulada. Noi am obținut o ruladă mai mare și una mai mică.

7. Înveliți fiecare ruladă într-o fâșie de hârtie de copt și legați-o cu o sfoară alimentară.

8. Amplasați ruladele pe o tavă și dați-le în cuptorul preîncălzit până la 220°C timp de 10 minute, apoi pentru încă 30 minute la temperatura de 160°C. Scoateți rulada cea mică și mai coaceți-o pe cea mare încă 10 minute la temperatura de 160°C.

9. După ce veți scoate ruladele din cuptor, să amplasați o greutate deasupra lor și să le lăsați să se răcească timp de câteva ore sau până dimineața următoare.

10. Îndepărtați hârtia de copt și amplasați-le pe un platou. Serviți ruladele cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New