Prăjitură delicioasă de ciocolată (fără coacere). Gata în 10 minute!

O prăjitură minunată, preparată rapid, fără coacere, asemănătoare cu salamul de biscuiți! Conține biscuiți, ciocolată și multe nuci. Sperăm că o să vă placă!

INGREDIENTE:

-250 g de biscuiți cu alune de pădure;

-40 g de alune de pădure;

-150 g de ciocolată cu lapte și alune de pădure;

-110 g de ciocolată neagră amăruie;

-7 linguri de lapte;

-2 linguri de miere;

-zahăr pudră + câteva alune de pădure — pentru decor.

Pregătiți prăjitura într-o tavă rotundă, cu diametrul de 18-20 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți biscuiții într-o pungă de plastic și zdrobiți-i puțin cu pumnul sau sucitorul, ca să-i fărâmițați puțin. Transferați-i într-un bol adânc.

2.Prăjiți alunele de pădure pe tigaia uscată. Lăsați-le să se răcească și, dacă este cazul, îndepărtați coaja subțire de pe ele. Apoi tăiați-le în jumătăți și amestecați-le cu biscuiții.

3.Puneți laptele, mierea și ciocolatele rupte în bucățele într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecând continuu, încălziți-le pe foc mic, până când ciocolata și mierea se vor topi complet.

4.Adăugați compoziția rezultată în bolul, în care se află biscuiții și alunele de pădure. Amestecați foarte bine, ca să le acoperiți complet cu ciocolată.

5.Transferați compoziția de biscuiți și ciocolată în tava tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-o uniform și presați-o puțin cu spatula. La sfârșit puteți să bateți tava de masă de câteva ori.

6.Dați prăjitura la frigider pentru 2 ore, ca să se stabilizeze.

7.Scoateți cu grijă prăjitura din tavă și îndepărtați hârtia de copt din jurul ei. Așezați-o pe un platou.

8.Decorați-o cu zahăr pudră și alune de pădure sau după cum vă place.

9.Porționați și serviți prăjitura cu multă plăcere! Dacă vreți ca biscuiții să se vadă frumos pe secțiune, ștergeți cuțitul cu un prosop de hârtie după fiecare secțiune realizată.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New