Prăjituri de pandișpan cu glazură de ciocolată și cocos!

Un desert economic, dar și delicios în același timp. Prăjiturile se prepară simplu și rapid. Cuceresc pe fiecare dintr-o privire!

INGREDIENTE:

Pentru pandișpan:

-4 ouă;

-4 linguri de zahăr;

-4 linguri de făină;

-sare;

-vanilie.

Pentru glazură:

-250 gr de ciocolată;

-80 ml de smântână pentru frișcă;

-50 gr de fulgi de cocos.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați puțină sare în vasul cu albușuri, apoi amestecați făina cu puțină vanilie.

2.Începeți să bateți albușurile la viteză mică, iar după ce devin spumoase, creșteți treptat viteza și adăugați zahărul în porții mici, până obțineți vârfuri ferme.

3.Continuați mixarea și adăugați gălbenușurile pe rând, amestecând foarte bine după fiecare.

4.Adăugați făina în câteva etape și amestecați cu spatula cu mișcări de jos în sus.

5.Transferați aluatul în forma dreptunghiulară (30*20 cm) tapetată cu hârtie de copt, îl repartizați uniform și coaceți pandișpanul la temperatura de 175-180°С timp de 10-12 minute.

6.Treceți cu cuțitul pe marginile formei, răsturnați aluatul și îndepărtați hârtia de copt. Tăiați pandișpanul felii de mărimea dorită.

7.Turnați smântâna în vasul cu ciocolată, puneți vasul la foc și topiți ciocolata, amestecând continuu.

Sfat. De asemenea, puteți pregăti o glazură din 4 linguri de cacao, 4 linguri de lapte și 4 linguri de zahăr. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere și adăugați 20 gr de unt.

8.Treceți fiecare bucată de pandișpan prin glazură, acoperind-o complet, apoi cu părțile laterale prin fulgi de cocos și, la final, adăugați fulgi de cocos în mijloc.

Prăjiturile sunt perfecte pentru ceai sau pentru sărbătorile copiilor.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!