Ruladă elvețiană cu gem de mere!

Vreți să pregătiți o ruladă elvețiană pufoasă și delicioasă? Încercați această rețetă simplă!

INGREDIENTE:

-6 ouă;

-160 g de zahăr;

-o linguriță de extract de vanilie;

-25 ml de apă;

-120 g de făină;

-1 g de praf de copt;

-60 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (fără miros);

-150 g de gem de mere (sau gemul dumneavoastră preferat).

Noi am copt blatul pentru ruladă într-o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 29 x 39 cm și înălțimea de 4.5 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați albușurile și gălbenușurile ouălor.

2.Bateți albușurile cu mixerul pornit la viteză mare până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat (în 3 etape) 90 g de zahăr în ele și continuați să le mixați pe parcursul a 3-4 minute, până la apariția vârfurilor persistente. La sfârșit bateți-le timp de încă 30-60 secunde cu mixerul pornit la viteză mică, ca să se dizolve bine tot zahărul.

3.Bateți gălbenușurile, 70 g de zahăr și extractul de vanilie cu mixerul pornit la viteză mică pe parcursul a 1-2 minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă și albicioasă. Apoi adăugați apa și mixați totul timp de încă 1 minut, la viteză mică.

4.Încorporați jumătate din spuma de albușuri în compoziția de gălbenușuri, amestecând cu spatula, prin mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus.

5.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați cu spatula, realizând mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus, până la omogenizare.

6.Adăugați uleiul. Amestecați rapid, realizând aceleași mișcări grijulii.

7.Încorporați cealaltă jumătate de spumă de albușuri în aluat, procedând similar.

8.Tapetați fundul și pereții tăvii cu hârtie de copt. Transferați aluatul obținut în ea și răspândiți-l uniform. Bateți de 2 ori tava de masă.

9.Coaceți blatul timp de 25-28 minute în cuptorul preîncălzit până la 170-180°C. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră!

10.Scoateți-l din cuptor și bateți tava de 2 ori de masă. Apoi transferați blatul de pe ea pe grătar (cu tot cu hârtia de copt) și lăsați-l să se răcească până la 36-37°C (temperatura corpului).

11.Uniformizați marginile blatului și răsturnați-l pe o altă bucată de hârtie de copt, unsă cu ulei. Îndepărtați hârtia, pe care el s-a copt, de pe suprafața lui.

12.Tăiați una dintre marginile scurte ale blatului în direcție oblică.

13.Realizați 3 secțiuni verticale și incomplete, cu adâncimea de 3-4 mm, începând de la cealaltă margine scurtă a blatului. Lăsați distanțe de 1 cm între ele.

14.Ungeți blatul cu un strat uniform de gem de mere (sau alt gem, care vă place).

15.Apoi rulați-l sub formă de ruladă cu ajutorul hârtiei de copt. Lipiți marginea hârtiei de copt și lăsați rulada să se „odihnească” pe parcursul a 15-20 minute, ca să poată adopta forma oferită.

16.Scoateți rulada din hârtia de copt. Porționați-o și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New