Reutilizarea pliculețelor cu granule de SilicaGel!

Nu aruncați pliculețele cu granule de SilicaGel, care, de obicei, se găsesc în interiorul cutiilor cu încălțăminte, haine, mobilă și electrocasnice! După ce veți afla ce puteți face cu ele, veți începe să le păstrați!

SilicaGel-ul (dioxid de siliciu) este format din granule mici, de diverse culori, obținute prin cristalizarea soluției suprasaturate de silicat. Aceste biluțe pot fi folosite oriunde sunt necesare îndepărtarea umezelii, adsorbția resturilor de dioxid de carbon, clor, azot și compuși organici toxici din aer (benzen, eteri, acetonă).

1. Dacă ați udat sau ați scăldat telefonul mobil, nu vă grăbiți să-l aruncați. Mai întâi închideți-l, după care scoateți-i carcasa, bateria și cartela SIM. Apoi puneți totul într-un vas cu granule de SilicaGel și lăsați-le să absoarbă umezeala peste noapte. Rezultatul vă va surprinde!

2. Pentru ca îmbrăcămintea dumneavoastră să-și mențină prospețimea și aspectul îngrijit o perioadă mai lungă, fără să se îmbibe cu umezeala excesivă din casă, puneți câteva pachețele cu SilicaGel în buzunarele cămășilor și pantalonilor. Puteți să procedați similar cu încălțămintea.

Dacă veți pune câteva pliculețe cu SilicaGel în geanta, cu care mergeți la sală, veți putea usca rapid echipamentul sportiv.

3. Ca să evitați umezirea și mucegăirea semințelor de plante pe parcursul iernii, puneți pliculețele cu ele și 3-4 plicuri cu SilicaGel într-o caserolă ermetică. În acest fel semințele se păstrează excelent și pot fi utilizate fără probleme în timpul primăverii următoare.

4. Umiditatea excesivă este principala cauză de alterare a produselor cosmetice naturale. Ca să le prelungiți perioada de valabilitate, puneți câteva plicuri cu SilicaGel pe măsuța de toaletă sau în sertarul, în care păstrați aceste produse.

5. Lamele de ras se află în permanență în apropierea apei. De aceea, ele se acoperă cu rugină. Ca să le prelungiți viața, păstrați-le ca pe semințe: în caserole, cu plicuri de SilicaGel.

6. Puneți pliculețe de SilicaGel printre paginile albumelor sau în cutiile cu fotografii. Astfel ele nu se umezesc și nu se lipesc între ele.

7. SilicaGel-ul poate proteja tacâmurile și bijuteriile de argint de depunerea murdăriei.

Acestea sunt doar câteva exemple de utilizare a granulelor de SilicaGel. Folosiți-le și protejați-vă bunurile de umezeala excesivă!

Aveți grijă de dumneavoastră!

New