Cum puteți să reparați rapid și gratuit becurile LED?

Producătorii becurilor LED promit un termen destul de lung de funcționare a produselor lor, ceea ce înseamnă și o economisire bună. Dar, de fapt, deseori asemenea becuri nu funcționează decât 1 an. Luând în considerație faptul că ele sunt mult mai scumpe decât becurile obișnuite, economisirea banilor cheltuiți este îndoielnică, nu-i așa? Însă și din această situație puteți ieși învingător.

Becul LED constă din 2 părți principale: convertorul și LED-ul (dioda emițătoare de lumină). Cel mai frecvent se strică dioda, care poate fi reparată foarte ușor.

AVEȚI NEVOIE DE:

-ciocan de lipit;

-fludor sau cositor de lipit.

MOD DE LUCRU:

În primul rând, trebuie să scoateți balonul de sticlă de pe bec. Este simplu: trebuie pur și simplu să trageți soclul filetat și balonul în diferite direcții. Pe balon există șanțuri speciale, datorită cărora el se ține. La sfârșitul reparării el se pune la locul său la fel de simplu.

Apoi trebuie să căutați dioda nefuncțională. Nu aveți nevoie de instrumente speciale: dioda arsă va fi mai întunecată decât celelalte sau va prezenta o pată mică neagră. Pur și simplu îndepărtați dioda nefuncțională, dezgolind astfel firele de contact.

După aceasta pur și simplu picurați o cantitate mică de fludor pe locul, unde a fost dioda arsă, pregătind în prealabil suprafața respectivă. Astfel veți restaura integritatea circuitului electric.

Iată în ce constă toată reparația, iar becul funcționează din nou! Schimbându-i 1-2 diode, el va funcționa cu siguranță încă 1-2 ani. Bineînțeles, nu trebuie să uitați că acesta nu este un bec nou și după o asemenea reparație sarcina pe diodele rămase crește, ceea ce înseamnă că ele se vor arde mai repede decât atunci când setul lor este complet. Totuși becul, care trebuia să ajungă în coșul de gunoi, iarăși funcționează! Deci aveți doar de câștigat!

Spor la treabă!

New