Tort cu cremă de brânză și fructe — un desert ușor, fin și savuros!

Tortul preparat după această rețetă este foarte ușor și gustos. Haideți să-l pregătim!

INGREDIENTE:

Pentru pandișpan (cu diametrul de 26 cm):

-5 ouă mari;

-160 g de zahăr;

-160 g de făină;

-un praf de sare.

Pentru cremă:

-500 g de brânză dulce de vaci;

-400 ml de smântână pentru frișcă 35%;

-30 g de gelatină;

-200 ml de apă, suc sau sirop din conserva de fructe;

-150 g de zahăr pudră (sau după gust);

-300-400 g de fructe conservate (puteți să le înlocuiți cu fructe proaspete; noi am folosit caise conservate).

Pentru însiropare: sirop din conserva de fructe.

Pentru decor:

-200 ml de smântână pentru frișcă 35%;

-zahăr pudră — după gust;

-30-50 g de fulgi de migdale;

-o lingură de miere sau dulceață;

-fructe conservate.

Greutatea tortului obținut este de 2.6 kg.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți pandișpanul: spargeți ouăle în bolul de la mixer. Adăugați un praf de sare și bateți-le cu mixerul pe parcursul a 1-2 minute. Apoi adăugați treptat zahărul și continuați să le mixați la viteză mare până când veți obține o spumă pufoasă, ușoară, albicioasă, voluminoasă și destul de densă: urmele lăsate pe suprafața ei trebuie să se mențină pe parcursul câtorva secunde.

2.Adăugați treptat (în 2-3 porții) făina cernută și încorporați-o cu grijă, realizând mișcări de pliere, orientate de jos în sus.

3.Transferați aluatul obținut într-o tavă rotundă, cu diametrul de 26 cm și fundul tapetat cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform (puteți să rotiți tava de câteva ori).

4.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 170-180°C și coaceți pandișpanul pe parcursul a 40 minute. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea (ea trebuie să iasă curată din centrul blatului) sau digitopresiune (când apăsați ușor mijlocul blatului, degetul nu trebuie să pătrundă în el).

5.Lăsați pandișpanul să se răcească pe grătar, fără să-l scoateți din tavă. Apoi separați-l de pereții acesteia cu ajutorul unui cuțit subțire și scoateți-l din ea.

6.Pandișpanul poate fi porționat peste 5-6 ore după coacere. Noi l-am tăiat în 3 blaturi: blatul superior cu grosimea de 0.5 cm, iar pe celelalte două — egale.

7.Pregătiți crema: dizolvați gelatina în apa/sucul sau siropul pregătit, respectând instrucțiunile de pe ambalaj. Noi am încălzit siropul din conserva de caise până a devenit foarte fierbinte, l-am turnat peste gelatină și am amestecat până când aceasta s-a dizolvat complet.

8.Pasați brânza dulce de vaci și zahărul pudră cu ajutorul blenderului. Ca alternativă, puteți să le treceți printr-o strecurătoare măruntă sau să le pisați cu zdrobitorul pentru piure până veți obține o compoziție omogenă.

9.Adăugați gelatina pregătită în compoziția de brânză și amestecați foarte bine cu ajutorul blenderului.

10.Dați compoziția rezultată la frigider pentru 30 minute, ca să se închege puțin.

11.Tăiați fructele în bucățele.

12.Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) cu mixerul până la apariția vârfurilor persistente.

13.Scoateți compoziția de brânză din frigider. Folosind mixerul pornit la viteză medie, combinați-o cu frișca bătută.

14.Adăugați bucățelele de cremă și amestecați. Crema este gata!

15.Asamblați tortul: așezați blatul inferior pe un platou rotund. Însiropați-l cu sirop din conserva de fructe. Apoi fixați un inel reglabil sau inelul de la tava de copt în jurul lui și acoperiți-l cu jumătate din crema pregătită, răspândindu-o uniform.

16.Așezați blatul mijlociu pe primul strat de cremă. Însiropați-l și acoperiți-l cu crema rămasă. Uniformizați suprafața tortului. Dați-l la frigider pentru 2-3 ore, pentru ca crema să se închege, să devină mai stabilă și mai densă.

17.Separați tortul de pereții inelului cu ajutorul unui cuțit subțire. Îndepărtați inelul.

18.Decorați tortul: bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) și zahărul pudră cu mixerul până la apariția vârfurilor persistente. Ungeți suprafața și marginile tortului cu compoziția rezultată.

19.Tăiați blatul superior în 12 sectoare egale. Însiropați-le fețele inferioare cu sirop din conserva de caise.

20.Ungeți-le fețele superioare cu dulceață sau miere lichidă și decorați-le cu fulgi de migdale (dulceața/mierea joacă rolul de adeziv pentru fulgi).

21.Aranjați sectoarele de blat pe suprafața tortului. Decorați-i centrul cu caisele rămase. Presărați-i marginile cu fulgi de migdale.

22.Dați tortul la frigider pentru încă 20 minute. Apoi porționați-l și serviți-l.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New