Transformați puloverul vechi într-un cardigan frumos!

Probabil în dulapul dumneavoastră se află un pulover vechi, pe care nu l-ați îmbrăcat de câțiva ani. Știți că ați putea să-i oferiți o viață nouă, transformându-l într-un cardigan stilat cu guler frumos și detașabil? Totul este foarte simplu!

Întindeți puloverul pe suprafața de lucru și tăiați-i gulerul. Tăiați partea inferioară a puloverului, cu câțiva centimetri mai sus de elastic. Tăiați partea lui anterioară în jumătate.

Gulerul arătos va fi confecționat din partea inferioară a puloverului, pe care ați tăiat-o. Tăiați 2 piese dreptunghiulare din această parte.

Tăiați un pătrat dintr-o bucată de material, al cărui culoare se combină cu cea a puloverului. Îndoiți pătratul sub formă de plic și tăiați-l în fâșii cu lățimea de 4-5 cm.

Coaseți fâșiile între ele, unindu-le sub un unghi de 45° și formați o margine cu model oblic și lățimea de 1.5-2 cm, folosind fierul de călcat.

Marginea oblică obținută trebuie folosită pentru tivirea marginilor, la nivelul cărora s-au realizat tăieturi: partea inferioară, gulerul și partea anterioară.

Decupați buzunarele din guler. Tiviți-le cu marginea oblică, confecționată din fâșii și coaseți-le de viitorul cardigan.

Coaseți unul de altul cele două dreptunghiuri decupate din partea inferioară a puloverului și realizați tăieturi triunghiulare pe marginile lor.

Puneți piesa obținută pe o bucată din materialul, din care ați confecționat marginea oblică (pe dos) și coaseți cele două elemente, lăsând doar un orificiu mic necusut.

Întoarceți gulerul pe față și coaseți orificiul rămas.

Coaseți un inel din marginea oblică în mijlocul piesei rezultate, prin care va trece una dintre părțile gulerului. Realizați cute frumoase pe guler și fixați-le cu ață de culoarea potrivită.

Coaseți nasturii cardiganului. Realizați lanțurile, prin care veți introduce nasturii.

În doar câteva ore puloverul vechi și plictisitor poate fi transformat într-un cardigan stilat, cu guler original!

Spor la treabă!

New