Turnați aceasta în gropile de plantare și rezultatul vă va surprinde! Cultivați dovleceii fără bălegar, humus și compost!

O metodă nemaipomenită de plantare a dovleceilor! Dovleceii iubesc să crească pe soluri foarte fertile, cu conținut mare de compuși organici. Deseori ei sunt cultivați pe grămezi de humus și compost. Dar nu toți grădinarii au humus, bălegar sau compost, ca să le adauge în gropi, când plantează dovleceii. Astăzi vrem să vă oferim un mod de plantare a dovleceilor în grădină, fără utilizarea îngrășămintelor minerale, humusului, bălegarului sau compostului. El nu necesită niciun fel de cheltuieli și presupune folosirea unor ingrediente naturale și ecologice. 

AVEȚI NEVOIE DE:

-un bidon de plastic, cu volumul de 60 litri;

-orice buruieni;

-apă.

MOD DE LUCRU:

1.Puneți buruienile în bidonul de plastic, umplând aproximativ 1/4 din volumul lui. Dacă găsiți frunze de păpădie, frunze de brusture, urzici, traista-ciobanului și pătlagină, folosiți-le neapărat.

2.Umpleți bidonul cu apă. Acoperiți-l cu capacul lui, fără să-l înfiletați compact.

3.Lăsați iarba să fermenteze pe parcursul a aproximativ 10 zile. Amestecați conținutul bidonului o dată la 1-2 zile.

Soluția obținută este foarte eficientă, fiind o alternativă gratuită a humusului sau compostului. Dar trebuie să vă avertizăm că ea are un miros strident și neplăcut.

4.Cu 1-2 zile înainte de sădirea răsadurilor de dovlecel săpați gropile de plantare, lăsând distanțe de aproximativ 80 cm între ele. Afânați solul din gropile pregătite și turnați câte circa 5 litri de infuzie nediluată de iarbă în fiecare dintre ele.

Având în vedere faptul că este foarte concentrat, îngrășământul respectiv nu poate fi turnat în jurul plantelor tinere sau peste semințe îndată după plantare. Dacă vreți să-l folosiți, adăugați-l în sol cu 1-2 zile înainte de plantare, ca să-l îmbogățiți cu microelemente.

5.După ce solul va absorbi tot lichidul, acoperiți gropile cu sol uscat.

6.Înainte de plantare săpați adâncituri mici în sol, în care să încapă tot solul din jurul răsadului scos din ghiveci. Acoperiți rădăcinile lui cu sol, astfel încât să nu ajungeți cu 1-2 cm până la frunzulițele inferioare.

7.Udați răsadurile plantate cu apă stătută și caldă.

8.După ce apa va fi absorbită, puteți să mulciți solul din jurul plantelor tinere sau pur și simplu să-l presărați cu sol uscat.

9.Utilizând infuzia diluată de iarbă (1 litru de soluție la 10 litri de apă) până la jumătatea verii, când plantele au nevoie de nutrienți, ca să crească,  puteți să fertilizați dovleceii, toate celelalte culturi, pomii și tufele fructifere.

10.Folosind această metodă, puteți să plantați și castraveții, și dovlecii, și toate celelalte culturi, care preferă solul foarte fertil.

Spor la grădinărit!

New