Pătrățelele stratificate „Napoleon”. Pregătiți deodată două porții!

Dacă le veți unge cu cremă, se vor transforma într-un adevărat tort „Napoleon”! Sunt incredibil de gustoase. Se prepară foarte ușor. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-250 g de unt;

-250 ml de chefir 2.5%;

-10 g de praf de copt;

-500 g de făină;

-3 prafuri de sare.

Pentru topping-ul Streusel:

-120 g de făină;

-150 g de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-150 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți făina cernută într-un vas adânc. Scufundând periodic untul rece (ținut în prealabil la congelator) în ea, dați-l prin răzătoarea mare.

2.Adăugați sarea și praful de copt, după care amestecați totul cu mâinile până veți obține un aluat nisipos.

3.Adăugați chefirul. Amestecați rapid cu lingura, iar apoi adunați aluatul sub formă de bilă cu ajutorul mâinilor. Nu trebuie să-l frământați!

4.Înveliți-l în folie alimentară și dați-l la congelator pentru 60 minute.

5.Pregătiți topping-ul Streusel: amestecați făina cernută, zahărul tos și zahărul vanilat într-un vas adânc. Scufundând periodic untul rece în ele, dați-l prin răzătoarea mare. Amestecați și frecați totul între palme, ca să obțineți un aluat nisipos.

6.Dați-l la frigider, ca să nu se înmoaie untul din compoziția lui.

7.Modelați pătrățelele: scoateți foietajul din frigider și frământați-l bine cu mâinile (dacă este necesar, presărați suprafața de lucru cu făină). Apoi divizați-l în 6 bucăți egale.

8.Întindeți prima bucățică de foietaj cu sucitorul sub formă de blat dreptunghiular, cu grosimea de 3-5 mm. Transferați-l pe o bucată de hârtie de copt.

9.Scoateți topping-ul Streusel din frigider și frământați-l ușor cu degetele, ca să spargeți granulele mari. Divizați-l în 5 părți aproximativ egale.

10.Răspândiți o parte de topping Streusel pe blatul de pe hârtia de copt.

11.Întindeți cea de-a doua bucată de aluat într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de 3-5 mm și suprapuneți-l peste primul. Presați-l bine cu palmele și acoperiți-l cu o parte de topping Streusel.

12.Procedați similar cu încă 3 bucăți de aluat și toate părțile de topping Streusel.

13.Întindeți ultima bucată de aluat sub formă de blat dreptunghiular, subțire, puțin mai mare decât celelalte. Așezați-l peste „construcția” de pe tavă, străduindu-vă să-i acoperiți complet marginile (puteți chiar să-i introduceți capetele sub ea). Noi am realizat acest pas cu ajutorul unei rigle.

14.Folosind un cuțit foarte ascuțit, tăiați „construcția” de aluat în 12 bucățele.

15.Separați-le cu grijă și transferați-le cu ajutorul unei palete subțiri pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații libere între ele.

Realizați rapid porționarea și transferarea pătrățelelor, pentru ca untul din topping-ul Streusel să nu se încălzească!!!

16.Coaceți pătrățelele timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

17.Lăsați-le să se răcească, după care transferați-le pe un platou și presărați-le cu zahăr pudră (puteți să-l combinați cu vanilie sau scorțișoară măcinată).

18.Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New