Ghiveci original: simplu și aspectuos!

Încă nu ați confecționat atât de ușor un ghiveci de design, care poate înlocui un ghiveci complet pentru plante. Incredibil, dar adevărat! Costul proiectului se rezumă la cumpărarea sforii de iută și a unei bucățele de sârmă. Drept rezultat, veți obține o „umbreluță” originală, semi desfăcută, care reprezintă o variantă minunată pentru sădirea plantelor de cameră, îndeosebi a celor curgătoare și cățărătoare. Confecționarea ghiveciului este extrem de simplă, iar rezultatul — extraordinar.

Baza ghiveciului este formată din folie pentru flori, rulată sub formă de conuri. Pentru ca acestea să nu se desfacă, este suficient să le fixați cu bucățele de scotch.

Următorul pas — tăierea și uniformizarea. Forma articolului trebuie să semene cu cornetele pentru înghețată.

Înfășurați fiecare con cu sfoară de iută, rulând-o sub formă de spirală și începând de jos. Înainte de a aplica sfoara, acoperiți suprafața conurilor cu adeziv. Găsiți o bucată de linoleum vechi, vinil sau orice material cauciucat, cu dimensiunea potrivită. Așezați conurile pregătite pe el cu vârfurile în jos și desenați-le conturul pe suprafața lui. Apoi tăiați materialul, respectând forma „umbrelei” obținute.

Fiecare con de iută are în interior un strat impermeabil. În același timp există câte un orificiu mic la vârfurile lor, prin care se va scurge excesul de apă.

Fixați fiecare con de materialul ales în calitate de suport.

Modelați mânerul umbrelei dintr-o bucată de sârmă. Înfășurați-l cu sfoară de iută, după care fixați-l de fața posterioară a suportului. Dacă doriți, puteți să decorați suplimentar conurile cu floricele, fundițe de iută sau alte elemente ornamentale.

„Umbrela” este gata de utilizare! Mai rămâne doar să umpleți conurile cu substrat și după sădirea plantelor, care vă plac, să le atârnați pe perete.

Dacă doriți, puteți să confecționați mai multe umbrele. Cu ajutorul lor puteți să realizați ușor diverse variante de decorare a pereților casei dumneavoastră!

Spor la treabă!

New