Acești „aricei” sunt atât de frumoși, încât nu îți vine să-i mănânci! Rețetă ușoară de coptură cu umplutură suculentă și gustoasă!

Vă prezentăm o rețetă foarte interesantă de „aricei” umpluți cu carne tocată și coți la cuptor. Aceștia ies foarte delicioși și frumoși. Cu siguranță, dacă îi veți servi pe o masă de sărbătoare, vor ajunge imediat în centrul atenției. Vă recomandăm să încercați să-i pregătiți și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 400 g de făină;

– 15 g de praf de copt;

– 1 praf de sare;

– 1 ou;

– 200 g de smântână fermentată;

– 100 g de unt topit;

Pentru umplutură:

– 400 g de carne tocată;

– 100 g de grăsime (slănină sau grăsime de coadă de oaie);

– 2 cartofi;

– 2 cepe;

– sare, piper negru măcinat și chimion (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: cerneți făina într-un bol adânc. Adăugați praful de copt, sarea și amestecați.

2. După aceasta, adăugați un ou bătut, smântâna fermentată și untul topit. Frământați un aluat moale, care nu se lipește de mâini. Acoperiți-l în contact cu o folie și lăsați-l să se „odihnească” timp de 15 minute.

3. Pregătiți umplutura: într-un bol adânc, adăugați carnea și grăsimea tocată, 2 cartofi dați prin răzătoarea cu găuri mari (scurși de zeamă), cepele tăiate mărunt, sarea, piperul negru măcinat și chimionul. Amestecați totul foarte bine cu o lingură.

4. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și împărțiți-l în 10 bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe și puneți-le pe un platou, sub o folie.

5. După aceasta, luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-o turtiță rotundă și subțire.

6. Adăugați un pic de umplutură în centrul fiecărei turtițe și lipiți marginile aluatului deasupra ei. Trebuie să obțineți un pateu cu un capăt ascuțit și unul mai rotunjit.

7. Periați-l pe fiecare în parte cu un amestec de gălbenuș de ou bătut cu lapte și puneți-le pe un platou înfăinat.

8. Adăugați câte 3 boabe de piper negru în vârful ascuțit al fiecărui pateu, evidențiind astfel botișorul și ochii aricilor. Dați-i la frigider pentru o oră.

9. Iar pentru a modela acele, folosiți o foarfecă de bucătărie și tăiați aluatul cu ea, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

10. Coaceți aricii în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 30-35 minute.

11. Apoi scoateți-i din cuptor și savurați-i cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New