Aproape nimeni nu gătește salata rusească cu sfeclă roșie în acest fel! Ingredientul secret, cu care puteți înlocui fasolea sau mazărea verde!

O salată folositoare de legume, a cărei compoziție este destul de constantă! Majoritatea gospodinelor adaugă fasole fiartă sau mazăre verde (conservată) în ea. Iar noi vă propunem o alternativă pentru aceste ingrediente: încercați să o pregătiți cu năut. De asemenea, această salată minunată capătă un gust deosebit, dacă se adaugă varză murată în ea. Haideți să o gătim împreună!

INGREDIENTE:

-500 g de sfeclă roșie (2 bucăți medii);

-250 g de morcov (3 bucăți medii);

-500 g de cartofi (7 bucăți medii);

-200 g de castraveți murați (4 bucăți medii);

-200 g de varză murată;

-120-150 g de ceapă (o bucată);

-400 g de năut fiert (un pahar de năut crud);

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-ulei — după gust.

Pentru marinarea cepei:

-3 linguri de apă caldă;

-3 linguri de oțet de masă 9%;

-3 linguri rase de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine cartofii, morcovii și sfeclele roșii. Acoperiți legumele cu apă rece și fierbeți-le în coajă până vor fi gata (cartofii și morcovii — împreună, sfeclele roșii — într-un vas separat). Apoi scoateți-le din apă și lăsați-le să se răcească.

2.Marinați ceapa: amestecați apa caldă, oțetul și zahărul într-un bol mic până când ultimul se va dizolva complet.

3.Tăiați ceapa în cubulețe. Adăugați-o în marinadă. Amestecați. Lăsați-o să se marineze pe parcursul a 15 minute, cât timp pregătiți celelalte ingrediente.

4.Curățați legumele fierte și răcite de coajă. 

5.Tăiați sfecla roșie în cubulețe. Puneți-o într-un bol adânc și amestecați-o cu tot uleiul, cu care vreți să dregeți salata. Lăsați-o să interacționeze cu uleiul pe parcursul a 5-10 minute. Astfel veți evita răspândirea pigmentului roșu pe toate celelalte ingrediente.

6.Tăiați morcovii în cubulețe. Adăugați-i în bolul, în care ați pus sfecla roșie, dar nu-i amestecați cu ea. Procedați similar cu toate celelalte ingrediente, pe care urmează să le pregătiți.

7.Tăiați cartofii în cubulețe.

8.Mărunțiți puțin varza murată.

9.Tăiați castraveții murați în cubulețe.

10.Transferați ceapa marinată într-o strecurătoare și presați-o bine cu lingura, ca să îndepărtați toată marinada de pe suprafața ei. Apoi adăugați-o în bolul cu legumele pregătite.

11.Adăugați năutul fiert.

Noi l-am acoperit cu apă caldă de cu seară și l-am lăsat să se umfle peste noapte. Apoi l-am acoperit cu apă curată și l-am fiert pe parcursul a 60 minute, până s-a înmuiat. Ca să nu fie uscat în interior, l-am lăsat să se răcească în apa, în care a fiert. Apoi l-am transferat într-o strecurătoare și am așteptat până s-a scurs apa de pe el.

12.Adăugați sare și piper negru măcinat după gust (luați în considerație faptul că salata conține varză și castraveți murați).

13.Amestecați foarte bine toate ingredientele salatei.

14.Serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New