Cel mai gustos tort fără făină! O rețetă unică!

Un desert neobișnuit, care constă din blaturi de bezea cu nuci și cremă delicioasă de ciocolată!

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

-10 albușuri de ouă;

-240 g de zahăr pudră;

-2 linguri de amidon de porumb;

-400 g de nuci.

Pentru cremă:

-10 gălbenușuri de ouă;

-160 g de zahăr pudră;

-100 ml de lapte;

-200 g de unt;

-o lingură de pudră de cacao.

Pentru decor: 40-50 g de ciocolată neagră sau cu lapte.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați cu grijă albușurile de gălbenușuri, astfel încât niciun strop de gălbenuș să nu ajungă în albușuri. Puneți albușurile într-un bol adânc, uscat și degresat.

2.Pregătiți blaturile: amestecați albușurile și zahărul pudră cu telul. Apoi bateți-le cu mixerul, mărindu-i treptat viteza de la mică la mare, până la apariția vârfurilor persistente.

3.Adăugați amidonul de porumb. Amestecați cu spatula, realizând mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus și tot timpul în aceeași direcție.

4.Încorporați treptat (în 3 etape) nucile tăiate în bucățele, prăjite pe tigaia uscată și răcite. Amestecați compoziția cu spatula, realizând aceleași mișcări grijulii. Altfel bezeaua se poate lăsa.

5.Transferați cu grijă compoziția rezultată pe tava standard a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-o uniform.

6.Coaceți bezeaua timp de 45 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

7.Răsturnați-o îndată pe o altă bucată de hârtie de copt. Cât este fierbinte, separați-o cu grijă de hârtia, pe care ea s-a copt. Lăsați-o să se răcească complet.

8.După aceasta uniformizați-i marginile și tăiați-o în 3 blaturi egale. Acestea sunt moi, pufoase și elastice.

9.Pregătiți crema: amestecați gălbenușurile și zahărul pudră până la omogenizare, folosind telul. Apoi bateți-le cu mixerul pornit la viteză mare pe parcursul a 5 minute, până vor deveni pufoase, voluminoase și albicioase.

10.Adăugați treptat (în 3 etape) laptele și amestecați cu spatula, realizând mișcări grijulii, orientate de jos în sus.

11.Transferați compoziția rezultată pe o tigaie cu fundul gros. Încălziți crema pe focul minim, până se va îngroșa și va ajunge la temperatura de 90°C (nu trebuie să o aduceți până la punctul de fierbere), amestecând continuu.

12.Transferați crema obținută într-un bol curat. Acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească complet.

13.Bateți untul moale cu mixerul pornit la viteză mare: timp de câteva minute, până va deveni pufos și albicios.

14.Adăugați untul bătut și pudra de cacao în crema de gălbenușuri. Amestecați cu lingura sau spatula până la omogenizare.

15.Asamblați tortul: suprapuneți blaturile pe un platou, ungându-le cu câte 1/3 din crema pregătită.

16.Presărați suprafața tortului cu firimiturile rezultate din măcinarea bucățelelor rămase după uniformizarea marginilor bezelei și ciocolată rasă.

17.Tortul poate fi porționat și servit îndată. Gustul lui este divin!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New