Cele mai potrivite plante de cameră pentru gospodinele foarte ocupate!

Relația dintre om și natură este foarte strânsă. Anume din această cauză uneori vrem să găsim o oază în mijlocul orașului prăfuit și zgomotos, ca să ne bucurăm de prospețimea și puritatea lui. Cel mai frecvent ne găsim liniștea în colțurile vii din apartamentele noastre urbane.

Probabil și voi investiți multă dragoste în plantele de cameră: le udați, alegeți cele mai bune îngrășăminte pentru ele, vorbiți cu plăntuțele voastre. Uneori toate aceste proceduri necesită prea mult timp. De aceea, vă prezentăm lista celor mai nepretențioase plante de cameră.

FICUSUL DE CAUCIUC (FICUS ELASTICA)

Spre deosebire de ruda sa apropiată Ficus Benjamina (smochinul plângător), ficusul de cauciuc este destul de nepretențios, în ceea ce privește îngrijirea sa. În timpul verii el trebuie udat de 2 ori, iar în timpul iernii — doar o dată. Această plantă atât de mult nu iubește umezeala, încât chiar și apa din farfuria lui trebuie vărsată. În schimb, Ficus Elastica crește destul de repede.

ZAMIOCULCAS

Zamioculcas este încă o plantă, pentru care irigarea excesivă este mai gravă decât uscăciunea. Ea se simte minunat atât pe geam, cât și la umbră. De asemenea, Zamioculcas purifică excelent aerul. Se recomandă să fie ținută în dormitor.

ASPIDISTRA (PANA COCOȘULUI)

Frunzele lungi și uscate ale acestei plante așa și spun: „Nu trebuie să mă udați!”. Și, într-adevăr, ea necesită apă doar atunci când solul se usucă prea tare și deja încep să apară crăpăturile în el. Totuși culoarea verde și intensă a frunzelor ei rămâne neschimbată.

CHLOROPHYTUM COMOSUM (PLANTA-PĂIANJEN SAU VOALUL MIRESEI)

Probabil aceasta este cea mai răspândită plantă din birouri și alte încăperi asemănătoare. De fapt, ea se împacă foarte bine cu aerul uscat și oscilarea temperaturii lui. Planta-păianjen se udă de 2 ori pe săptămână, iar iarna — mai rar. Ea nu se teme de uscăciune.

HOYA CARNOSA (FLOAREA DE CEARĂ, FLOAREA DE PORȚELAN)

Nici această suculentă minunată, veșnic verde, nu necesită îngrijiri deosebite. Ea se înmulțește rapid și formează flori frumoase. Udați floarea de ceară doar atunci când substratul ei se usucă considerabil: de 2 ori pe săptămână în timpul verii, de 3 ori pe lună în timpul iernii.

BEAUCARNEA RECURVATA (NOLINA, ARBORELE BUTELIE, PLANTA PICIOR-DE-ELEFANT)

La prima vedere veți crede că acesta este un palmier. Dar, de fapt, nolina este o plantă suculentă. Vara ea trebuie udată o dată la 7-10 zile, iar în perioadele mai reci — de 2 ori pe lună. În condiții casnice planta Picior-de-elefant poate crește până la 2 metri în înălțime.

SANSEVIERIA (LIMBA-SOACREI)

Uneori se spune că această plantă este nemuritoare. Într-adevăr, dacă nu o veți uda timp de o lună, ea va fi la fel de verde și sănătoasă. Dar inundarea Limbii-soacrei poate fi făcută cu multă ușurință. Dacă este udată moderat, ea vă va bucura cu 3-4 frunze noi în fiecare an.

După cum vedeți, aceste plante de cameră nu sunt numai convenabile pentru gospodinele ocupate, ci și reprezintă un element excelent de decor. Ele sunt stilate, arătoase și, de asemenea, purifică bine aerul. Fără îndoială, ele vor fi de folos în casa dumneavoastră!

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

New