Chifle moi și super pufoase pentru mesele cotidiene și cele festive – o rețetă simplă, un rezultat surprinzător!

Astăzi vă recomandăm o rețetă foarte interesantă de chifle cu cremă și ciocolată. Aceste se pregătesc foarte ușor, însă ies absolut delicioase, rumene și aerate! Este o rețetă pe care o veți salva cu siguranță în colecția dvs.

INGREDIENTE:

– 150 ml de lapte cald;

– 50 g de zahăr;

– 8 g de drojdie uscată.

– 40 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 ou;

– 360 g de făină;

– 1 linguriță de sare;

Pentru cremă:

– 40 g de zahăr;

– 20 g de amidon de porumb;

– 1 gălbenuș de ou;

– 250 ml de lapte cald;

– coajă de lămâie (după gust);

– picături de ciocolată;

Pentru decor:

– 1 gălbenuș de ou și puțin lapte;

– zahăr brun;

– zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați laptele călduț într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată și amestecați. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați drojdia să se activeze timp de 10 minute.

2. După aceasta, adăugați uleiul vegetal și oul. Amestecați ușor cu un tel.

3. Adăugați sarea și făina cernută din timp și frământați aluatul final. Trebuie să obțineți o bilă moale și omogenă, care se lipește de mâini. Acoperiți bolul cu o folie alimentară, apoi cu un prosop de bucătărie și lăsați aluatul să dospească la temperatura camerei timp de 1 oră.

4. Pregătiți crema: adăugați zahărul și amidonul într-o crăticioară. Amestecați-le cu un tel, apoi adăugați gălbenușul de ou și laptele călduț. Bateți ingredientele cu telul, astfel încât să obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

5. Adăugați coaja de lămâie, amestecați și puneți crăticioara pe foc. Gătiți crema, amestecând în continuu, până când se va îngroșa. Turnați-o într-un bol, acoperiți-l cu o folie alimentară și lăsați-o să se răcească.

6. Înfăinați suprafața de lucru și transferați aluatul pe ea. Apoi, rulați-l cu ajutorul sucitorului într-un blat de grosime medie și de formă dreptunghiulară.

7. Ungeți 2/3 din lățimea acestuia cu cremă, apoi presărați-o cu picături de ciocolată neagră.

8. Pliați aluatul în trei părți pe lungime, lipindu-i bine marginile.

9. Presărați muchia unui cuțit ascuțit cu făină și tăiați blatul obținut în fâșii de aceeași dimensiune.

10. Luați câte o fâșie de aluat, răsuciți-o de două ori și amplasați-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele. Lăsați viitoarele prăjituri să se „odihnească” astfel timp de 20 de minute.

11. Încorporați un gălbenuș de ou cu puțin lapte și periați chiflele cu amestecul obținut. După aceasta, presărați-le cu puțin zahăr brun.

12. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de 25 minute.

13. Scoateți tava din cuptor, presărați prăjiturile cu zahăr pudră, apoi transferați-le pe un platou și serviți-le cu multă plăcere!

Acestea au ieșit foarte rumene, aerate și gustoase! Se vor potrivi de minune cu o cană de ceai la micul dejun!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New