Confecționați o jucărie minunată de Crăciun din cele mai accesibile materiale!

În noaptea de Revelion, fiecare dorește să primească și să ofere cât mai multe emoții pozitive. Astfel, pentru un spirit festiv cu totul special, este bine venită decorarea locuințelor cu diferite jucării realizate manual.

Astăzi vă vom explica cum să confecționați un pom de Crăciun incredibil de drăguț, în formă de păpușă, care vă va decora locuința sau va fi un cadou minunat pentru prietenii și rudele dvs. Acesta poate fi confecționat rapid, din cele mai simple și accesibile materiale. În final, vă veți putea bucura de o explozie de emoții pozitive din partea tuturor celor care vor vedea această mică minune de Crăciun!

Deci, haideți să începem lucrul:

1. Pentru a forma „picioarele” pomului nostru, înfășurați 2 bețișoare de dimensiuni egale (în cazul nostru, de 15 cm lungime) cu sfoară de macrame, fixând firul cu lipici în partea de sus și jos.

2. Tăiați două bucăți de 4-5 cm înălțime fiecare dintr-un tub gros, nevoluminos (de exemplu, de la folia alimentară).

3. Așezați 1 bucată de tub pe un carton gros și desenați și decupați talpa viitoarelor piciorușe (de aproximativ 5 cm lungime).

4. Lipiți bucățica de tub pe talpa de carton.

5. Pentru a confecționa botul cizmelor, tăiați un inel de 1,5 cm din tubul de carton, apoi divizați-l în două jumătăți, astfel încât să obțineți două semicercuri. Ca să se potrivească mai bine, tăiați colțurile și lipiți-le de tub și talpă.

6. Ca să fie cât mai stabile și să suporte greutatea „corpului”, picioarele trebuie să fie îngreunate cu ceva. Pentru a face acest lucru, noi am umplut tubul cu cement.

7. Introduceți bețișoarele în cement.

8. Pentru „corpul” pomului de Crăciun, puteți folosi un con de spumă de poliester, pre-fabricat sau îl puteți confecționa singuri. Tăiați un cerc cu diametrul de 9 cm din ambalajul spumei. Marcați locurile în care vor fi fixate picioarele și efectuați 2 găuri.

9. În continuare, în funcție de preferințele dvs. și de materialele pe care le aveți la îndemână, confecționați cizmele. Noi am folosit piele sintetică. Tăiați materialul după forma necesară și lipiți-l de cizmă. În final, acoperiți călcâiul cu o talpă de fetru. De asemenea, puteți lipi și câteva detalii decorative.

10. După decorarea cizmelor, fixați picioarele în bază cu lipici. În prealabil, lipiți un cerc de fetru pe partea de jos a bazei de spumă pentru a face ca pomul de Crăciun să arate cât mai îngrijit.

11. Rulați un con de carton, îmbrăcați-l pe baza de spumă, apoi tăiați și aliniați partea de jos. Pentru a obține un pom de Crăciun cât mai amuzant, lipiți în vârful conului și răsuciți în formă de cârlig o bucată de sârmă.

12. „Corpul” pomului de Crăciun îl puteți decora cu orice doriți: țesătură, ață, fetru etc. În cazul nostru, începând cu partea superioară din sârmă, am înfășurat jucăria cu sfoară.

13. Dacă doriți să-i confecționați păpușii o fustă, tăiați tul de culoare roză în pătrate de 7×7 cm, împăturiți-le în două de două ori și lipiți colțul. Pentru ca fusta să fie una bufantă, vă recomandăm să o realizați în trei straturi.

14. Acum o puteți decora cu crenguțe, conuri și fructe de pădure, o puteți picta în alb pentru a reprezenta zăpada și adăuga sclipici.

Pomul de Crăciun incredibil de drăguț este gata!

Spor la treabă!

New