Congelarea căpșunilor!

Astăzi am decis să vă prezentăm încă un mod de congelare a căpșunilor: simplu și rapid!

INGREDIENTE:

-căpșuni proaspete;

-zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Acoperiți căpșunile cu apă rece. Lăsați-le puțin să se înmoaie, după care spălați-le și puneți-le într-o strecurătoare, ca să se scurgă toată apa de pe ele. Apoi curățați-le de codițe și eventualele porțiuni alterate.

2.Puneți căpșunile curățate într-un vas potrivit și presărați-le cu zahăr (ajustați cantitatea acestuia după gust, în funcție de dulceața fructelor). Amestecați cu ajutorul unei linguri de lemn (cel mai bine ar fi să nu folosiți ustensile de metal, deoarece căpșunile conțin acizi, care intră în reacții de oxidare cu metalele).

3.Transferați căpșunile cu tot cu sucul, pe care l-au eliberat, în caserole. În astfel de recipiente ele se păstrează mai bine decât în pungile de plastic, nu formează cristale de gheață și au o textură mai plăcută după dezghețare. Închideți ermetic recipientele respective.

4.Puneți caserolele cu căpșuni la congelator.

După cum știți, fructele și legumele congelate conțin mai multe vitamine decât cele conservate. De aceea, păstrați căpșunile la congelator și bucurați-vă de gustul lor minunat în timpul iernii.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New