Coșuleț frumos din sfoară: se împletește ușor și cu plăcere!

Într-adevăr, împletirea coșului poate părea o ocupație dificilă și obositoare. Dar vă veți schimba părerea după acest master class! Încă nu ați împletit un coș atât de ușor! Este un proces extrem de simplu și plăcut, iar rezultatul este pur și simplu minunat: un coșuleț fin și imaculat pentru flori, fructe, bomboane, ouă roșii, cadouri etc. Încercați neapărat să confecționați un coșuleț din sfoară de sine stătător!

Ca să realizați baza coșului, aveți nevoie de 2 cercuri din carton, cu diametrul de 7.5 cm, pe care trebuie să le lipiți între ele. Folosind rigla, măsurați câte 1.5 cm de la marginea cercurilor lipite și marcați locurile respective cu creionul. Apoi faceți adâncituri mici în ele cu ajutorul unei andrele sau altui obiect subțire și ascuțit. 

Scurtați bețișoarele de lemn (noi am folosit frigări groase) până la lungimea de 11 cm. Fixați-le în interiorul orificiilor cu ajutorul pistolului de lipit cu silicon cald (în total, 15 bucăți).

Acum treceți la cea mai simplă și interesantă etapă: împletirea propriu-zisă a coșulețului. Este foarte ușor: lipiți ambele capete ale sforii în apropiere de una dintre bețișoare, folosind siliconul cald. Apoi începeți să înfășurați alternant bețișoarele cu sforile: când cu una, când cu alta, încrucișându-le.

Continuați astfel până când veți acoperi aproape complet bețișoarele. Ascundeți capetele sforilor în împletitură: ca să fie fixate bine, lipiți-le cu silicon cald. Tăiați capetele excesive ale bețișoarelor și, de asemenea, adăugați silicon cald în locurile de fuziune a bețișoarelor și sforii.

Lipiți o bucată de sfoară în interiorul coșulețului și rulați-o sub formă de spirală, ca să-i acoperiți complet fundul.

Modelați mânerul coșulețului dintr-o bucată de sârmă groasă, folosită în floricultură (pentru aranjamentele florale). Mai întâi acoperiți-o cu scotch de hârtie (bandă de mascare), iar apoi înfășurați sfoara îndoită în două pe ea, lipindu-o simultan cu silicon cald.

Și lipiți mânerul obținut de marginile coșulețului.

Mai rămâne să mascați marginile exterioare ale cercurilor de carton, folosind aceeași modalitate: lipiți capătul sforii pe marginea cercurilor de carton și începeți să o înfășurați. Continuați să o rulați și să o lipiți cu silicon cald până când veți ascunde tot cartonul.

Coșulețul fermecător din sfoară este gata și poate fi folosit!

Spor la treabă!

New