Crenvurști în omletă (pentru micul dejun)!

Un mic dejun ieftin, rapid și sățios! Ideal pentru cei care nu iubesc să piardă mult timp dimineața în bucătărie!

INGREDIENTE (PENTRU 2 PORȚII):

-un crenvurst (vă recomandăm să folosiți crenvurști drepți, nu curbați);

-50-70 g de cașcaval;

-2 ouă;

-o lingură de amidon sau făină;

-3 linguri de lapte;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

2.Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați amidonul/făina, laptele, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați cu telul sau furculița până la omogenizare.

3.Puneți crenvurstul pe tigaia încinsă și prăjiți-l timp de 1 minut, întorcându-l de pe o parte pe alta, ca să se încălzească. Apoi luați-l de pe tigaie și puneți-l pe o farfurie.

4.Turnați puțin ulei în tigaie. După aceasta răspândiți uniform aproximativ 1/3 din compoziția de ouă pe ea, astfel încât să obțineți un strat subțire de omletă (ca o clătită). Prăjiți-o timp de 10-15 secunde, cât să se închege puțin, pe foc mic.

5.Răspândiți puțin cașcaval ras pe omletă. Prăjiți-o pe parcursul a 20 secunde, sub capac, ca să se topească cașcavalul.

6.Așezați crenvurstul în apropiere de una dintre marginile omletei și rulați-l cu tot cu ea spre centrul tigăii, lăsând doar un capăt de-al ei nerulat. Împingeți ruloul obținut spre marginea tigăii.

7.Adăugați 3-4 linguri de compoziție de ouă pe spațiul liber din tigaie. Presărați-o cu cașcaval ras. Prăjiți-o sub capac până se va închega, după care continuați rularea crenvurstului în omletă.

8.Procedați similar până când veți termina toată compoziția de ouă. Astfel veți obține un crenvurst învelit într-un rulou gros și rumen de omletă.

9.Divizați omleta în 2 bucăți pentru 2 porții.

10.Serviți-o cu multă plăcere! Este și gustoasă, și sățioasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New