Cum puteți să curățați prosoapele de bucătărie?!

Prosoapele de bucătărie au întotdeauna o „soartă” grea: ba se șterge ceaiul vărsat cu ele, ba se apucă tava fierbinte și grasă, ba sunt murdărite de ciocolată. Toate aceste pete nu se spală îndată, îndeosebi dacă prosoapele sunt albe. Astăzi vrem să vă oferim o metodă verificată de albire a prosoapelor de bucătărie și a altor rufe gălbejite.

CUM PUTEȚI SĂ ÎNĂLBIȚI PROSOAPELE ÎN CONDIȚII CASNICE?

Pentru ca rufele albe să rămână albe, trebuie să încetați să le spălați cu rufe colorate și să alegeți temperatura maximă de spălare a mașinii de spălat rufe. Prosoapele de bucătărie reprezintă un caz particular, dificil. Ele se află întotdeauna la vedere și cine ar vrea să se facă de rușine înaintea musafirilor? Multe persoane nici nu pot să facă rezerve continue de fețe de masă și prosoape noi, imaculate. Nu trebuie să vă mai bateți capul și să cheltuiți mulți bani la curățătorie! Găsiți o cratiță mare și fierbeți rufele.

AVEȚI NEVOIE DE:

-8 litri de apă clocotită;

-1/3 sticlă de înălbitor;

-1 g de acid acetilsalicilic (aspirină).

MOD DE LUCRU:

1.Turnați apa într-o cratiță adâncă, în care nu vă va părea rău să fierbeți prosoapele murdare sau șosetele, care au fost cândva albe. Aduceți-o până la punctul de fierbere.

2.Adăugați orice înălbitor și 1 g de aspirină în apă (aspirina intensifică efectul). Acidul acetilsalicilic este ieftin și se găsește în orice farmacie, iar o folie de comprimate este suficientă pentru 5 asemenea spălări.

3.Apa va începe să devină spumoasă din cauza reacției chimice. Opriți focul de sub cratiță și înmuiați rufele în ea.

4.Lăsați rufele să se înmoaie în soluție până când ea va ajunge la temperatura camerei. Apoi stoarceți-le, clătiți-le și spălați-le în mașina de spălat rufe, ca de obicei.

Clocotirea este o metodă străveche, cu ajutorul căreia puteți să spălați rufele, fără să cheltuiți timpul și banii pe curățătoriile chimice sau soluțiile scumpe de înlăturare a petelor. Chiar și această metodă poate fi modernizată, dacă aveți un cuptor obișnuit sau unul cu microunde.

În acest caz este necesară mult mai puțină apă, metoda este mai sigură, deoarece riscul de opărire cu soluția este minim. Astfel puteți atât să albiți prosoapele cu ajutorul cuptorului cu microunde, cât și să spălați petele de pe hainele colorate.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o pungă de plastic;

-săpun de rufe;

-1 litru de apă clocotită.

MOD DE LUCRU:

1.Săpuniți rufele cu săpunul de rufe sau dizolvați înălbitor de rufe în apa clocotită.

2.Transferați cu grijă rufele săpunite în punga de plastic, fără să o legați.

3.Puneți punga în cuptorul cu microunde și încălziți rufele timp de 5 minute. Apoi clătiți-le cu apă caldă.

Iar voi știți vreo metodă interesantă, care contribuie la albirea eficientă a prosoapelor de bucătărie în condiții casnice?

Spor la treabă!

New