Cum puteți să înlocuiți tapetul cu materiale textile? O idee interesantă pentru renovarea bucătăriei!

Peretele de lângă blatul de lucru din bucătărie se murdărește foarte repede. De aceea, el trebuie să fie acoperit cu un material, care poate fi curățat ușor și rapid. Dacă nu vă place faianța sau nu vreți să o folosiți și căutați o alternativă, vă recomandăm să încercați să acoperiți peretele cu material textil. Acesta se curăță ușor. De asemenea, poate fi oricând dezlipit de pe perete și spălat în mașina de spălat rufe.

AVEȚI NEVOIE DE:

-amidon de cartofi;

-apă;

-pensule;

-material textil subțire, preferabil bumbac.

MOD DE LUCRU:

1.Tăiați bucata de material — ea trebuie să fie suficientă pentru acoperirea peretelui.

2.Pregătiți lipiciul din amidon: dizolvați o lingură de amidon într-o cană de apă. Apoi adăugați apă fierbinte până când veți obține o soluție transparentă, amestecând continuu.

3.Inițial puteți să aplicați un strat de lipici pe perete, folosind pensula. Dar acest pas poate fi omis.

4.Apoi înmuiați foarte bine materialul în lipiciul respectiv și stoarceți-l cu mâinile, ca să îndepărtați excesul.

5.Întindeți materialul ud și lipicios pe perete, lipindu-l cu mâinile sau cu pensula. Străduiți-vă să îndepărtați toate bulele de aer dintre el și perete, precum și cutele.

6.Ca să lipiți bine marginile, treceți cu pensula înmuiată în lipici peste ele.

7.Lăsați materialul să se usuce.

8.Ca să-l curățați de pete și grăsime, aplicați același lipici de amidon pe el și lăsați-l să acționeze pe parcursul a 10 minute. Apoi îndepărtați-l cu tot cu murdărie, folosind o cârpă curată și umedă. 

9.Încă un sfat util: lipiciul de amidon poate îndepărta și grăsimea de pe suprafața aragazului. Răspândiți-l pe suprafața murdară și lăsați-l să acționeze pe parcursul a 10 minute. Apoi frecați suprafața cu un burete, pe care ați aplicat bicarbonat de sodiu. La sfârșit ștergeți suprafața cu o cârpă umedă.

Spor la treabă!

New